Wales látnivalói

Wales egy különösen egyedi történelmet oszt meg egész Nagy Britanniával, viszont gyönyörű és különleges tájai, valamint a nyílt természetű lakók miatt egy tökéletes úticél lehet. Azok számára akik első alkalommal látogatnak el Wales-ben a legérdekesebbnek és legszembetűnőbbnek az akcentust fogják tartani. Az akcentuson kívül viszont természetesen a látnivalókért is megéri ide látogatni.

[wp_ad_camp_1]

A Snowdonia Nemzeti Park hegységei például kötelező látnivalók, hiszen ezek a hegyek a leglátogatottabb helyek egész Wales területén. Néhány hegycsúcs itt eléri a 900 métert is és a hegyről belátni a tavakat, a folyókat, és még néhány falvat is. A túrázás itt a hegyek közelében nagyon elterjedt ráadásul látni itt római romokat is amelyeket megéri felfedezni. Lllandudno Wales egyik legszebb és leglátogatottabb tengerparti nyaralója, ezért ide is érdemes benézni ha már Wales-ben járunk. A nyaralót az 1950-es években építette a módos Mostyn család. Ha pihenésre és szórakozásra vágyik egyszerre, akkor mindenképp itt a helye.

Conwy egy ősi városka, amely Észak-Wales-ben található és itt a Conwy Kastély, valamint annak sötét sziklákból épített erődítménye dominál. A kastélyt 1280-ban I. Eduárd építette, és az épületnek nyolc kerek tornya van, amelyek még mindig sziklaszilárdan állnak. Ezen kívül a városban még Szent Mária templomát is érdemes fellátogatni. Végül,de nem utolsó sorban a fővárost, Cardiff-ot is meg kell említeni, ami 1955-ben vált az ország fővárosává. A Cardiff-i kastély nap mint nap rengeteg turistát fogad, ami nem is csoda hiszen a 11. században épült kastély betekintést enged  Wales történelembe, valamint csodálatos kilátást is biztosít a várost körülvevő tájakra. Cardiff Nemzeti Múzeuma is egy kötelező látnivaló, ahol különböző kiállításokat lehet megtekinteni.