A diabéteszes láb kezelése

A cukorbetegség önmagában is igen nagy felelősséggel jár. Rengeteg odafigyelést igényel, nagy önfegyelmet, és sajnos sok lemondást. Előfordul, hogy a kialakuló szövődmények csak tovább rontják a helyzetet, azonban mi erre is kínálunk egy megoldást – előbb azonban tekintsük át, mik a diabéteszes láb jellemzői.

[wp_ad_camp_1]

A diabéteszes láb tünetei a cukorbetegség szövődményeként alakulnak ki. Mivel diabéteszes betegként lábunkban idegkárosodás jön létre, így az idegrendszer működésében és a vérkeringésben is különböző funkciózavarok keletkeznek. A diabéteszes láb sokkal sérülékenyebbé válik, így bőrünk túlérzékeny lesz, könnyen megjelennek rajta repedések, és a súlyosabb fekélyek. A fájdalomérzet csökken, így a lábunkon kialakult sérüléseket csak később tudatosítjuk magunkban. A későn kezelt sérülések eredménye lehet, hogy a lábunk egyes szövetei elhalnak, ezért kiemelten fontos odafigyelnünk a diabéteszes lábunkra. Végső esetben a beteg lábat sajnos amputálni kell. Az említett súlyos következmények miatt ajánlott rendszeres orvosi kontrollra járni. Ilyenkor az orvos ellenőrzi a lábunk állapotát, több szempontot figyelembe vesz, és tanácsokkal lát el az otthoni kezelést illetően: diabéteszes lábunkat naponta alaposan és kíméletesen kell megmosni langyos vízben, majd minden területen teljesen szárazra törölni. Ellenkező esetben – a nedvesség miatt – gombák jelenhetnek meg lábunkon.

A diabéteszes láb állapotának javítása érdekében alkottuk meg a Széndioxid Csizmát. Ez a forradalmi találmány hatékony segítség a szövődmény kialakulásának kezdeti stádiumában, hiszen használata kiváló hatással van a vérkeringésre, mindemellett jótékonyan hat az érfalak feszességére. Ennek köszönhetően támogatja a szövetek vérellátást, így normalizálva a diabéteszes láb állapotát.