A fantasztikus tájakkal rendelkező Vietnám látnivalói

Vietnam egy hosszú keskeny ország amely a Dél-Kínai-tenger és Kambodzsa határainál található. Vietnam tele van feltűnő tájakkal, buja teraszokkal, erdős hegyekkel, illetve festői szépségű völgyekkel is. A turisták főként a modern városok, hagyományos falvak, régészeti lelőhelyek és gyönyörű szigetek miatt látogatnak is. Ebben a cikkben most összegyűjtöttük azokat a helyeket, amelyeket mindenképpen érdemes megtekinteni, ha valaki Vietnamban jár.

[wp_ad_camp_1]

Az első város, amit érdemes felkeresni Hoi An, amely egy gyönyörű régi város, történelme 2000 évre nyúlik vissza. A város történelmi építészete, hagyományos kultúrája és textilipara híres és közkedvelt úti-céllá varázsolják a helyet a turisták körében. A város közepén található az Old Town, vagy Öreg Város, amely elég kicsi ahhoz, hogy gyalog is be lehessen járni. A kanyargós utcákon régi épületeket és fából készült házakat is lehet találni. Hanoit is mindenképp érdemes fellátogatni ha Vietnamban járunk, hiszen ez egy virágzó város, aminek káprázatos régi negyedei vannak. A régi negyed szívében található egy kültéri múzeum, ami főleg történelmi témájú, az itt található utcák pedig festői fákkal vannak körülvéve.

A Ha Long öböl is gyönyörű látnivaló lehet aqua kék vizével, illetve klaszter mészkő sziklaszirtjeivel, amelyek a vízből emelkednek ki, akárcsak a tengeri sárkányok. Ez a természetfölötti öböl több mint kétezer dzsungel borította szigetet foglal magába, ráadásul találhatóak itt érdekes barlangok, víznyelős és tavak is. Végül pedig nem érdemes kihagyni Hue-t sem, amely az egykori császári fővárosban a Nguyen dinasztia otthonaként szolgált. Ma a dicsőséges időszak maradványai tükrözik a város építészetét, kultúráját és gasztronómiáját, így ez az egyik legjobb hely, amit kötelező fellátogatni Vietnamban.