A graptopetalum növény

A kaktuszok most nagyon divatosak a kertészeti központokban, a dekoros üzletekben, sőt a kézműves- és hobbipolcokon is. A graptopetalum az a növény, amelyet mindenhol lát, de nem tudja, hogy hívják. Rózsaszín-szürke zamatos levelekkel és rozetta formájával ezek a növények modern érzést adnak a többi cserepes virághoz és a sziklakertekhez.

[wp_ad_camp_1]

A graptopetaluma művirág-elrendezések és dekorok gyakori tárgya, de nincs ok drága hamis növények vásárlására, ha az élő példányt ilyen könnyű megtermeszteni és szaporítani. A legtöbb kaktusz növényhez hasonlóan a graptopetalum alacsony karbantartási igényű darab, ha teljesíti az alapvető növekedési követelményeit. Az éles vízelvezetés, a bőséges napfény és a kevés öntözés kulcsa egy egészséges növénynek, amely hamarosan új palántákat fog előállítani a szaporodásához. A graptopetaluma a legszebb teljes napsütésben vagy fényes, tompa árnyékban. Azok a növények, amelyek nem kapnak elegendő fényt, egyre inkább elhervadnak. Ha szobanövényként növekszik, tartsa a növényt a déli vagy a keleti ablakban.

A graptopetalum kapott fénymennyisége befolyásolhatja annak elszíneződését, ami ugyanabba a fajba tartozó növények esetében különböző fajtáknak tűnhet. Az árnyékosabb körzet a jellegzetes kékes-szürke lombozatot eredményezi, míg a teljes napfény elhomályosítja a leveleket. Mint a legtöbb kaktusz növénynek, a graptopetalumanak is jó vízelvezetésre van szüksége az egészséges gyökérzet fenntartásához. Minél több csapadékot kap a térségben, annál több csatornát kell biztosítani a graptopetaluma számára. Ha kertjében agyagos talaj van, használjon legalább hat hüvelyk magas emelt ágyakat és ültetési keveréket félig szemcsés, kavicsos vagy homokos, és félig szerves anyaggal, például tőzeggel, vagy kereskedelmi cserepes talajjal.