A hagyományos energiarendszerek helyett jönnek az elosztó és szállító mini rendszerek

A hagyományos energiarendszereket egyre jobban kezdik kiszorítani a zöldenergia rendszerek különböző megoldásai. A miniáramrendszerek elosztó és szállító formában is meg fognak valósulni, hiszen a hagyományos rendszerek egyre többe kerülnek. Magyarországon is egyre nagyobb keletje van a különböző zöldenergia megoldásoknak, elosztó és szállító rendszereknek. Mint minden másnak, ezeknek a rendszereknek is egyre jobban esik az ára, gondoljunk csak bele, hogy egy vadiúj plazma tévé is évekkel ezelőtt mennyibe került és mennyibe kerül most.

[wp_ad_camp_1]

A napenergia felhasználása rohamos növekedésnek indult az elmúlt időszakban. A lakosság növekedésével. Ha a világon létrehozott RGED-kapacitások számát vesszük szemügyre, akkor még mindig elenyésző, ám az évente folyamatosan növekvő megújuló energia rendszerek kiépítésének száma már számottevő. A zöldenergia rendszerek nagy előnyei, hogy a felhasználó folyamatosan tudja ellenőrizni fogyasztását és áramtermelését is.

Ennek a teljesen új iparágnak természetesen még nagyon sokat kell fejlődnie, hiszen mind a technológia, mind az üzleti modell tekintetében van még mit tanulni. Egy kis izgalmas adat, hogy mindenki tisztábban lássa a napenergia felhasználás fontosságát: a világ az elmúlt évben napelemmodul-előállító kapacitása már 50 gigawattot tett ki.  2017-re már 210 gigawattot várnak. Valószínűleg a mikro-közműhálózatok piaca is bővülni fog körülbelül a mostani háromszorosára. A megújuló energia amely környezetkímélő és fenntartható még nagyon hosszú út előtt áll!