A legjobb látnivalók Arkansasban

A „Természet állama” elnevezés nem csoda, hiszen Arkansas az Ozark és az Ouachita hegyvonulatoknak is otthont ad, rengeteg látványos díszlettel. A zöldellő erdőkbe borítva gyönyörű tájakkal és természeti csodákkal büszkélkedhet, a sziklák mellett látványos állami parkok találhatók, amelyek mentén ott csobognak a folyók.

[wp_ad_camp_1]

Az állam északnyugati részén fekvő Bentonville leginkább arról ismert, hogy a Walmart, a bolygó legnagyobb kiskereskedőjének, szülőhelye és székhelye. Az évek során virágzó üzlet az egykor csendes várost bájossá és igencsak világhírűvé változtatta. Bár a rengeteg iroda és a véget nem érő városi terjeszkedés nem figyelemre méltó, a központ tele van kézműves üzletekkel, hangulatos kávézókkal és helyi éttermekkel. Több nagyon szép park és érdekes múzeum is található szétszórva, a legmodernebb a Crystal Bridges Museum of American Art. A csodálatos vadonnak otthont adó festői Petit Jean Állami Park Arkansas északi részén található, nem messze Morriltontól. A helyi legenda szerint a park egy fiatal, 18. századi francia nőről kapta a nevét, aki tragikusan meghalt a régió felfedezése közben. Arkansas legmagasabb pontja, a Mount Magazine uralja és meghatározza az azonos nevű állami parkot hatalmas jelenlétével.

A 839 méteresre emelkedő hatalmas hegy a környező tájra néz, erdők, dombok és az Arkansas-folyó völgyének fenséges díszletei esnek alá. Az állam délnyugati részén található a Crater of Diamonds State Park – az egyetlen hely a világon, ahol kiáshatja saját gyémántjait. Amióta John Huddlestone két csillogó kristályt talált 1906-ig, a környék csábítja a kutatókat és a szerencsét próbálni érkező turistákat. Az állam harmadik legnagyobb városa Little Rock és Fort Smith után, Fayetteville az Ozarks mélyén fekszik, nem messze a Boston-hegységtől. Mivel az Arkansasi Egyetem fő kampuszának ad otthont, élénk és fiatalos hangulatot áraszt a város, rengeteg bárral, étteremmel és üzlettel egyaránt.