A legnépszerűbb turisztikai látványosságok Limában

Az ókori kultúrák otthona, Lima, keveredik a múlttal és a jelennel, ezáltal a legszebb városokat tartalmazza. Peru fővárosa és legnagyobb városa az a hely, ahol többet megtudhatunk a Kolumbia előtti életről, amikor az embereket feláldozták az istenek megnyugtatására.

[wp_ad_camp_1]

A Torre Tagle palota egy impozáns megjelenésű épület, amely több építészeti stílust ötvöz Lima belvárosában. Az épület ötvözi a mór, az andalúz, az ázsiai és a Criollo stílusát, sőt néhány anyag Spanyolországból származik. Két sötét fa erkély díszíti a spanyol barokk épület elejét, míg a belső terek magas mennyezettel és Sevilla-i csempékkel vannak díszítve. A palotát az 1700-as évek elején építették nemesi háznak, amely a spanyol királyi flotta pénztáraként is szolgált. Ma itt található a perui külügyminisztérium irodája, vagyis általában nem nyitott nyilvános látogatásokra. Az eredeti katedrális építését 1535-ben kezdték el, és az évek során kibővítették. Miután földrengések többször elpusztították, lebontották, és egy teljesen új székesegyház épült több évszázaddal később.

A jelenlegi székesegyház az 1746-os székesegyház alapja. Az évek során történt kiegészítésekkel a székesegyház építészeti stílusokat ábrázol a barokktól a klasszicizmusig. A történelmi Limában található, a díszes katedrális 13 kápolnával rendelkezik; a székesegyház főoltára aranyozott. Itt temették el a spanyol felfedezőt, Francisco Pizarro-t, aki meghódította Perut, tehát ez is egy nagyon fontos hely Limában. A katedrális még lenyűgözőbb, ha éjszaka ki van világítva. Száz évszázaddal ezelőtt Barranco egy csendes halászfalu volt. Most egy tengerparti kerület, amely egykor a gazdag limaiak játszótere volt. A 20. században azonban az írók és a művészek beköltöztek ide, bohém ízvilágot adva a körzetnek.