A legszebb dodekanéziai szigetek

A dodekániai szigetek az Égei-tenger mentén húzódnak, és képeslap-falvak maradnak nyomában. A Dodekanese 12 fő szigetből és további 150 szigetből áll; csak 26 sziget lakott. Azok az utazók, akiket érdekel a görög mitológia és az ősi romok, terepi napot tartanak itt.

[wp_ad_camp_1]

A szigetek tökéletes célpont azok számára is, akik kevésbé zsúfolt célpontokban szeretnének kikapcsolódni, ahol kirándulhatnak, kavicsos tengerparton sétálhatnak és színes helyi kultúrát élvezhetnek. Nisyros vulkánként kezdte meg az életét, amely 130 000 év után még mindig aktív, de nem kitör. Van néhány homokos strand, de a tengerpart nagy része sziklás. Népszerű nyaralási helyként, az utazóknak nem szabad öt csillagos luxust várniuk. Mandraki a sziget fővárosa és kikötője. Az itt található házak vulkáni kőzetekből készültek, és horizontkővel szigeteltek. A szigeten számos ortodox keresztény templom és kolostor található, ezek közül a legnagyobb Panagia Spiliani, amely egy középkori kastély mellett található, amelyet a Knights Hospitalier épített a 14. században. Kastellorizo ​​a Dodekanesiak közül a legkisebb, de méretétől nem szabad téveszteni. Ez egy békés sziget, festői falusi épületekkel közvetlenül a vízpart felé. Mivel ritkán lakott, jó hely a természet biodiverzitásának élvezetére, beleértve a víz teknősöket és a monarchos fókákat.

Mindössze 200 lakosú Kastellorizo ​​„vörös kastélyként” ismert, egy ősi kastély után, amelyet Szent János lovagjai színes kőből építettek. Halki, a lakott dodekanéziai szigetek legkisebb lakosa kevesebb mint 500. Chalki néven is ismert, sok lakosa a múlt században a floridai Tarpon Springsbe vándorolt. Ők hátra hagyták egy középkori kastély romjait, amelyek továbbra is eredeti freskókkal rendelkeznek. A szigetnek nincs természetes vízellátása – minden vizet Rodoszból kell importálni, vagy esőben tartályokban kell megtakarítani. Nimporio a sziget egyetlen falu és fő kikötője.