A technika uralma a fiatalok felett

A technika folyamatos fejlődésével kerülnek piacra a jobbnál jobb csúcstechnológiával ellátott tömegkommunikációs eszközök, amik egyre jobban behálózzák a világot, és meghatározzák az emberek életét.

[wp_ad_camp_1]

A modern világ kibontakozásakor telefon, számítógép megjelenésével megkezdődött a távkommunikáció, ami indokot adott az ember személyes kapcsolattartásán kívül más módokra. Már tud telefonálni, sms-t írni, később az internetes fórumokon és programok segítségével chatelni az ismerőseivel, akár ismerkedni és nem utolsó sorban állandóan elérhető.

A mai napra már teljesen hatalma alá kerítette az embereket a technika. A generációk folytonos változása párhuzamosan a világ fejlődésével modernizálódik, ami számos előny mellett rengeteg hátulütővel is jár. Szlengek alakulnak ki, hangulatjelekkel fejezik érzelmeiket az emberek a saját mimikájuk helyett.

Az ebbe a világba beleszületett generáció élete első pillanatától kezdve gépek környezetében él, kap információt, tanul, és nő fel.

Az állandó fejlődés következtében az emberek elvárása is nő. Szükség van egy nagyobb tv-re, egy multifunkciós nyomtatóra, a legújabb telefonra. Halljuk nap mint nap, és érezzük a bőrünkön a változást.

A gyártó vállalatok következő fogása az volt, hogy játék formájában is megalkotják ezeket az eszközöket gyermekek számára. A profit nő, ugyanakkor az értékek folyamatosan csökkennek. A játékok iránti vágyakozás lassan átalakul az igazi utáni vágyra. Igazi barátok helyett virtuálisak lesznek, már nem kell labda, játékmackó, se a játszótér.