A tökéletes steak elkészítése

A tökéletes steak elkészítése bonyolultnak tűnhet, viszont egyáltalán nem az, csak jó kell legyen az időzítés, ki kell választani a tökéletes fűszereket és a megfelelő pácot, elő kell venni egy forró serpenyőt, és igazából ez minden, ami egy jó steakhez szükséges. Cikkünkben most lépésről lépésre végighaladunk a steak elkészítésén, hogy semmi nem kerülhesse el figyelmét ha legközelebb steaket csinál.

[wp_ad_camp_1]

Minden a hentesnél kezdődik, vegye meg a húst, amit megsütni készül 1-2 nappal azelőtt, hiszen így előre befűszerezheti és a hűtőszekrénybe teheti éjszakára. Ami a fűszereket illeti, a paprikát kihagyhatja, viszont a sót nem, a húst mindenképpen sózza be mielőtt hűtőbe teszi. Akár még kávéval is megszórhatja a húst, de az csak akkor ajánlott, ha extrém ízvilágra vágyik. A következő lépésben melegítse elő a serpenyőt, közepes lángon körülbelül öt percig, hogy biztos legyen abban, hogy amikor a hús eléri az olajos serpenyőt, akkor sisteregni fog és nem gőzölni. Ellenkező esetben a hús odaragad majd, és ön is, illetve a steak is szomorúan fog távozni a konyhából.

Amikor a steak széle arany barna, itt az ideje megfordítani. A cél az, hogy a steak belseje rózsaszín legyen, tehát szükséges hogy főjön egy kicsit. Tíz perc elteltével, amikor úgy gondolta, hogy elérte a tökéletes steak nirvanát, akkor tesztelje egy hőmérővel, amikor a steak eléri a 125-135 fokot, akkor elérte a közepesen átsütött szakaszt. A steak majd tovább fő egy kicsit miután leveszi a lángot, ezért fontos hogy semmiképp se főzze túl. A tökéletes steakhez a kulcs a vaj (ami amúgy is mindenre megoldás), tehát a sótlan vaj, a kakukkfű, a rozmaring, és a fokhagyma hozzáadása a steakhez körülbelül 30 másodperc után egy olyan gazdag ízzel ajándékozza meg a steaket, ami után mind a tíz ujját megnyalja.