A webfejlesztés folyamata és lépései

A webfejlesztés egy igen komplex folyamat, ami ráadásul meghatározott lépésekből áll, ennek ellenére nem lehet azt mondani, hogy kőbe vésett szabályokról van szó, ugyanis a webfejlesztés lépéseinek száma függ az adott projekttől, valamint a fejlesztő cégtől is. Az alábbiakban bepillantást nyerhet a webfejlesztés átfogó folyamatába!

[wp_ad_camp_1]

A webfejlesztésről itt tájékozódhat bővebben! Azok, akik nincsenek otthon a webfejlesztésben, a szakértők által használt kifejezések valószínűleg nem csak, hogy semmit nem mondanak, de még össze is zavarják az embert. Az első probléma az szokott lenni, hogy nem egyértelmű, hogy weboldal tervezésre vagy weboldal készítésre kell ajánlatot kérni. Nos, alapvetően ezek a kifejezések, akárcsak az angol nyelvben, gyakorlatilag ugyanazt jelentik. Bármelyiket is használja, az ajánlatot adó cég tisztában lesz vel, hogy miről lesz szó. A webfejlesztés nem azzal kezdődik, hogy hűbelebalázs módjára belecsapnak a munkába a szakértők, hanem összegyűjtik a szükséges információkat és tisztázzák az ügyféllel az elvárásokat. E nélkül ugyanis könnyen rossz irányba indulhatna el a folyamat.

Ha minden szükséges információ megvan és a célok is pontos megfogalmazásra kerültek, akkor megkezdődik a tervezés. A tervezés folyamán végig figyelembe kell venni az ügyfél kérését és szem előtt tartani a felhasználói élményt. Ekkor gyakran hangzik el az UX mozaikszó, melynek jelentése User Experience, vagyis felhasználói élmény. Ekkor meg kell tervezni a szerkezetet és az úgy nevezett drótvázat, amely a weboldal elrendezéseit és hierarchiáját mutatják be grafikus formában. Ha szeretné látni a teljes folyamatot, akkor érdemes ellátogatni az atpszovegiras.hu weboldalra és tájékozódni!