Az ananásznak is van vízhajtó hatása!

Az ananászban nem csak rendkívül ízletes, de emellett minden megvan benne, ami egy egészséges, fogyókúrát elősegítő gyümölcsöt a legjobb zsírégetővé tesz. A gyümölcs édeskés ízét a benne található gyümölcscukornak köszönheti. Ez a cukor lassan szívódik fel, avagy nem dobja meg a vércukorszintedet, de ugyanazt a jóllakottság érzést biztosítja, mint a közkedvelt a csokoládé.

[wp_ad_camp_1]

Az ananászról tudni kell, hogy nagyon értékes C-vitamin forrás is, márpedig ez a vitamin  nélkülözhetetlen a test ideális zsíranyagcseréje szempontjából. Tehát annak érdekében, hogy a fogyás beinduljon feltétlenül szükséges a C-vitamin, ami számos betegség megelőzésében is fontos szerepet játszik. Az ananász mindezen pozitívumok mellett remek vízhajtó is, avagy segít megszabadulni a sejtek között megrekedt nyirokfolyadéktól. Márpedig ez a folyadék nem csak plusz centiket, de lassabb anyagcserét és narancsbőrt is okozhat.

Az ananász páratlan hatásának még mindig nincs vége, ugyanis az ananászt az úgynevezett negatív kalóriás élelmiszerek közé tartozik. Ez annyit tesz, hogy a benne található élelmi rostok kiválasztása valamivel több energiát igényel a szervezetedtől, mint amennyit magával az élelmiszerrel be tudsz vinni. Leegyszerűsítve: minél több ananászt eszel, annál többet fogysz.

A negatív kalóriás élelmiszerekről megoszlanak a szakértői vélemények. Nem mindenki állítja azt, hogy az étel megemésztése valóban segíteni a kalória elégetését. Az mindenesetre vitathatatlan, hogy az ananászban rengeteg a rost. A rost márpedig beindítja az anyagcserét, így pedig alaposan átmossa az egész emésztőrendszert, megszabadít a salakanyagoktól.

Kiegyensúlyozott és tartós fogyást tudsz elérni, ha az egészséges étrendedbe naponta kétszer beiktatod az ananászt. Természetesen a mozgásról sem szabad megfeledkezni, hiszen torna nélkül tartós eredményre nem számíthatsz.