Az olaszországi utazás felejthetetlen élménye

Európa „csizmája” sok-sok éve töretlen népszerűségnek örvend a turisták körében, és szinte minden korosztály megtalálja a megfelelő pihenési lehetőséget területén, éppen ezért tökéletes választás a családi nyaralás tervezésekor. Amikor Olaszország nevét meghalljuk, számos olyan dolog eszünkbe jut, melyeket egyértelműen e területhez kapcsolunk. A tengerparti fürdőzés, Velence különleges, mesebeli hangulata, a katolikus egyház központja, vagy éppen Szicília, a szárazföldi kultúrától némileg eltérő jellege mellett, amire elsőként asszociálunk, az a főváros, Róma.

[wp_ad_camp_1]

Nem véletlen, hogy azt mondják, e várost az életben egyszer mindenkinek látnia kell. Az utazás során vétek lenne tehát kihagyni felkeresését, hiszen páratlan élménnyel szolgál a város. Az ókori látnivalók mellett, az építészeti műremekek, turisták tízezreit fogadják minden évben. A Pantheon, a Spanyol lépcső, vagy a Trevi kút különlegessége mellett a Colosseum az a látnivaló, amely már mindannyiónk számára ismerős, ha nem is az utazási irodák katalógusaiból, de a történelemkönyvekből mindenképpen.

A Forum Romanum és a Capitolum közötti városnézésbe mindenképpen iktassa be a nyaralás alkalmával egy tipikus olasz étterem felkeresését, vagy vidéki kirándulása alkalmával térjen be egy halászfalu vendéglőjébe, ahol megkóstolhatja a hamisítatlan olasz gasztronómia remekeit. A tésztaszószok, a pizza és a kávékülönlegességek nyújtotta ízélmény csak tovább emeli majd az olasz utazás fényét. Akik Olaszországot választják úti céljukként, menthetetlenül beleszeretnek abba, és ha csak tehetik, visszatérnek várasaiba.