Barbados, ahol a tenger a legkékebb

Barbados a karibi szigetvilág keleti részéhez tartozik. Turisták ezreit vonzza magához vizeinek kéksége és egzotikuma miatt. Mivel az esős évszak csak 4-5 hónapot tart, és azon kívül mindig süt a nap, kitűnő kikapcsolódási helyszín lehet mindenkinek, aki a meleget és a tengeri környezetet kedveli.

[wp_ad_camp_1]

Viszont ez nem azt jelenti, hogy annyira meleg van, hogy levegőt sem lehet majd kapni a hőségtől! Minden nap kellemes szellők fújnak, amelyek enyhítik a hőmérsékletet, ezért azok az emberek is nyugodtan üdülhetnek itt, akik nem bírják a meleget. Fontos megjegyezni, hogy az esős hónapokban is legtöbbször süt a nap, tehát szinte lehetetlen, hogy itt kedvezőtlen időjárást fogjon ki az ember. A strandok is nagyon tiszták, nincsenek tele szeméttel és sok emberrel. Lehetőség van szörfözésre, búvárkodásra és egyéb vízi sportok játszására is, de ha valaki csak napozni szeretne, akkor sem fog unatkozni. A part tele van kellemes bárokkal és éttermekkel. Ezekből viszont, az európai helyszínekkel ellentétben, halk zene szól, amely még jobban biztosítja a nyugodtságot.

Mindent összevetve, azt mondhatjuk, hogy Barbados a világ egyik legnyugodtabb, legkiegyensúlyozottabb turisztikai központjai közé tartozik, ahol senkinek nem kell attól félnie, hogy esetleg kirabolják, vagy zavarják őt a kikapcsolódásban. A hely hangulata alapból nyugodt, és ez rányomja a bélyegét az itt levő emberek mentalitására és viselkedésére is. Egyetlen hátránya, hogy eléggé drága. Ha ebből a szempontból gondolkozunk, akkor nagy árat kell fizetnünk a nyugalomért… Viszont, aki járt ott, mindenki azt mondja, hogy megéri! Fővárosa rajta van az UNESCO világörökségi listáján. Amire mindenképpen oda kell figyelni, az esti szúnyograj elleni védekezés. Megéri, ha szúnyogok elleni sprayt hordunk magunknál, mert a sok csípés megkeserítheti üdülésünk további részét.