Brazil kisvárosok amiket érdemes megnézni

Legtöbben Rio de Janiero-ra gondolnak, amikor Brazíliát képzelik maguk elé, ám az ország hatalmas, változatos és kalandokkal teli. Brazília gyönyörű kisvárosai vonzzák a tengerpart szerelmeseit és kalandos trópusi élményeket kínálnak.

[wp_ad_camp_1]

Az esőerdő a barokk templomokkal teli régi gyarmati városokat rejti, amelyek az idő múlását tükrözik. A kulturális tevékenységek miatt pedig egyenesen kötelező néhány kisvárosba ellátogatni. Iguape az Atlanti-óceán zöldes folyójának száján ülve, Sao Paulo déli részén található. A legenda szerint a spanyolok eredetileg 1498-ban találtak egy kis falut a folyó torkolatánál, és egy regionális növényről nevezték el. Néhány évvel később a francia kalózok elpusztították a spanyol települést. A helyi lassú gazdaság az idegenforgalomra és a kishajók halászatára támaszkodik, de vannak bizonyítékok az egyszer virágzó rizsgazdálkodási iparról is. A város történelmi negyedében gyönyörű régi portugál házak találhatók, amelyeket az önkormányzat karbantart.

Az Alcantara a gazdag 19. századi ültetvénytulajdonosok otthona, közvetlenül a São Luís-öböl túloldalán ülve. A rabszolgamunkával épült gyarmati város a 19. század vége óta hanyatlásban van. AkKúriák a karbantartás különféle állapotaiban vannak, a karbantartástól a romosig, ezek végig megtalálhatóak a macskaköves utcákon. A város népessége meglehetősen minimális volt egész története során, így Alcantara hiteles történelmi hely lett. A Praça da Matriz domb tetején még egy 17. századi ostoroszlop is fennmaradt. Brazília déli részén és Parana állam mélyén található a kicsi gyarmati falu, Morretes. Ez a hagyományos falu a Serra Verde Express által elérhető, egy mozdony segítségével, amely az esőerdőkön és a Curitiba-tól lefelé haladva kígyózik.