Csempe és járólap választás

A konyha és a fürdőszoba felújításánál, esetleg az új kialakításánál, gondoljunk először a csempére és a járólapra, mivel ezek színei lesznek az uralkodóak. A minőségük is nagyon lényeges, mivel sokáig, akár évtizedekig is szolgálhatnak bennünket.

[wp_ad_camp_1]

Az akciós termékek közt is akadhatnak első osztályú darabok, de mindenképp tudjuk, hogy milyent veszünk meg. Figyeljünk oda a csempe osztályozására, minőségére és kopásállóságára. Ha valóban biztosra akarunk menni, érdemes szakember véleményét kikérni, aki tapasztalataival segíthet a döntésben. A csempe vagy járólap kiválasztása után érdemes a szükségestől 10%-al többet venni, mivel ezek a későbbiekben eltörhetnek, és nem kell keresgélnünk ugyanolyan darab után, főleg manapság, amikor már gyorsan változik a trend, és egy év múlva szinte a boltok csempekínálata teljesen kicserélődik.

Ha kis fürdőszobával rendelkezünk, szükségünk van az optikailag való növelésére, melyre több módszert is alkalmazhatunk. A legvilágosabb szín a fehér, ami egy elég rideg szín önmagában. Az otthonosabb hatás érdekében, válasszunk inkább pasztellszíneket. A halványsárga, a világos barack és a bézs árnyalataival is ugyanúgy nagyíthatjuk a teret. A fali csempék színeivel játszhatunk. Remek ötlet kiválasztani egy színt, és annak sötétebb, illetve világosabb árnyalatait kombinálni. A másik kiváló elképzelés lehet, a kisméretű, téglalap alakú csempék használata, melyeket fekvő helyzetbe kell rakni, és amiket elegánsabbá tehetünk díszcsíkokkal. Ezeknek a módszereknek az ellenkezőjét, remekül alkalmazhatjuk a nagy fürdőszobáknál. Használjunk nagyobb burkolat lapokat. A csempesorokat ilyen esetben jó sötétebb színnel lezárni, így kisebb lesz a térhatás. A járólap esetében előnyösebbek a sötétebb színek.