Dolgok a depresszióról, amit mindenkinek tudnia kell

Bár minden ember teljesen máshogy éli meg a depressziót, van néhány egyetemes igazság, ami segíthet abban, hogy mindenki jobban megértse a betegséget. A sokak által kedvelt színész, Robin Williams is depresszió után lett öngyilkos, és rajongói, valamint a teljes színész közösség még mindig gyászolja halálát. Itt van tehát néhány tudnivaló a depresszióról.

[wp_ad_camp_1]

Az első tudnivaló a depresszióról az, hogy öröklődhet genetika által is. Egy új tanulmány során megállapították, hogy vannak olyan bizonyos helyek az emberi DNS-ben, amelyeket kapcsolatba lehet hozni a betegséggel. A tudósok felfedezték, hogy körülbelül 15 gén tartalmazza a depresszió jeleit az emberi test teljes kémiai összetételében. Azt sem ismerik el sokan, hogy a depresszió fizikai betegség. A depresszió viszont nagyon is valóságos, és nemcsak érzelmi jelei vannak, hanem fizikai fájdalmakkal is jár. Az emberek akik ezzel a betegséggel küzdenek gyakran veszítik el az étvágyukat, gyakran fáj a fejük és zavart az alvásuk.

A depresszió sajnos elég elterjedt betegség, világszerte körülbelül 350 millió embert érint, és ez a betegség a fogyatékosság egyik fő oka. A depresszió komolyan befolyásolhatja egy személy munkáját, hiszen a betegség egyik legnagyobb tünete a motiváció elvesztése, ami rányomhatja a bélyegét a depressziós személy szakmai életére. Becslések szerint a mentális egészség miatt elvesztett munkaerők által a munkáltatók 44 milliárd dollárt vesztenek minden évben. A depresszió nem diszkriminál, bárkire hatással lehet, mint minden más mentális állapot. Nem számít a kor, a családi állapot, sem a nemzetiség. Olyan híres személyiségek is szenvedtek már depresszió miatt, mint Demi Lovato énekesnő, Brandon Marshall sportoló, és ők mindketten elmondták tapasztalataikat a betegségről.