Egy jó konyhabútor alapanyaga

Sokan szeretik lakásukban az egyedi bútorokat, főleg ha a konyháról van szó, hisz minden konyha másféle falelrendezéssel rendelkezik, és a készen vásárolt daraboknak nem biztos, hogy a mi elvárásainknak megfelelő praktikusságuk van.

[wp_ad_camp_1]

Az egyedi bútorok készítésénél, nem csak a kinézetet és a praktikusságot kell figyelembe venni, hanem alaposan megfontolni, hogy milyen alapanyagból is csináltassuk, amitől az élettartama nagyban függ. A választék bőséges, a minőséget és az árat tekintve egyaránt. Ha hosszú évtizedekig szeretnénk, hogy a konyhánkban jó szolgálatot tegyen, érdemes minőségesebb alapanyagból készíttetni, de ha pár év múlva el szeretnénk költözni, és oda újabb garnitúrát csináltatni, akkor választhatunk kevésbé tartósakat is. A tömör fabútorok, nagyon szépek és természetességet sugároznak. Ezek készülhetnek például fenyőből, tölgyből, bükkből, vagy nemes fából, mint a cseresznye, illetve dió. Talán erre vágyunk a legtöbben, viszont áruk igen magas, mely keménységüktől függően változik.

A laminált bútorlap egy faforgácsból készített lap, mely műanyag réteggel van bevonva. Ebből az anyagból készült bútorok a legnépszerűbbek. Tartóssága az alapanyagtól függ. Egyes gyártók minőségtelen faforgácsos lapot használnak fel, amik miatt gyorsan tönkremegy. A színvonalasabb alapanyagból készült példányok viszont, hosszabb ideig is szolgálhatnak bennünket. A laminálásnak köszönhetően ezek a bútorok jobban ellenállnak a nedvességnek. Akármilyen színben elérhetőek és könnyen beszerezhetőek. Áruk nagyon kedvező. Ezzel az anyaggal a tömör fából készülő darabokat olcsóbbá tudjuk tenni úgy, hogy a belsejét inkább laminált bútorlapból csináltassuk és csak a látszó részeknél, például az ajtóknál használunk csak tömör fát. Mindegy, hogy melyik anyagot választjuk, csak figyeljünk, hogy azok valóban minőségesek legyenek, ne döntsünk csak az ár alapján.