Erős gyulladáscsökkentő élelmiszerek

Néhány fajta gyulladás segít a szervezetnek a gyógyulásban, viszont vannak úgynevezett krónikus gyulladások, amelyek gyakran a gyökereit képezik számos betegségnek, például szívbetegségeknek, a ráknak és az Alzheimer kórnak is. Egy étrend amely gazdag gyulladásellenes ételekben hatékony mód arra, hogy segítsen a szervezetének abban, hogy kiegyensúlyozott legyen.

[wp_ad_camp_1]

A sötétzöld leveles növények kiválóan hatnak mint gyulladáscsökkentő. Ürítse ki tehát a fiókjait és töltse fel mindenféle sötétzöld leveles növénnyel amit csak talál. Ezek az erős növények természetesen lúgosítanak és tele vannak antioxidánsokkal, így egyszer s mindenkorra képesek véget vetni a gyulladásnak és optimizálják a test funkcióit. A legjobb ilyen sötétzöld levelű növények: mángold, mustár zöldje, gyermekláncfű zöldje, rukkola és természetesen kelkáposzta. A bogyós gyümölcsök és a gránátalma is gyulladáscsökkentő hatékonysággal bír. A vörös színben gazdag természetes élelmiszerek tele vannak flavonoiddal, ami egy ismert antioxidáns, és képes akármikor szembeszállni a makacs gyulladásokkal. A piros bogyós gyümölcsök nemcsak csökkentik a meglévő gyulladást, hanem a még kialakulóban levő gyulladásokat is segíthet megállítani.

Egyes fűszerek, mint a fahéj, a kurkuma, a gyömbér, a fokhagyma és a cayenne bors is képesek csökkenteni a gyulladást, valamint az azokkal járó fájdalmakat. Ezeket az összetevőket a keleti gyógyászatban már évszázadok óta használják. Azzal hogy ezeket a fűszereket beletesszük az általunk főzött ételekbe nemcsak finomabbá teszi a vacsorát, de a gyulladásokat is elkerülhetjük ezáltal. Végül pedig néhány halfaj, mint a lazac és a szardínia is gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Magas koncentrációjú omega-3 zsírsavakkal rendelkeznek és egyéb esszenciális zsírsavakkal, tehát mindenképp érdemes kipróbálni.