Fogyasztó ételek a mindennapokban

A hölgyek már bizonyára tapasztalták életük egy adott szakaszán, hogy bizony a kilók ellen vívott küzdelem nagyon meg tudja viselni az embert. A folyamatos önkontroll, a kalóriák számolása, a drasztikus diéták, a szigorú étrend, a megerőltető fitnesz-program mind-mind részét képezik az áhított testsúly felé vezető igencsak rögös útnak.

[wp_ad_camp_1]

Ha fogyókúráról van szó, akkor sajnos számtalan csapdába hajlamosak vagyunk belemenni, amelyek sok esetben nem vezetnek jó eredményre, sőt, akár még-jobban meg is hízhatunk, vagy – ami még ennél is rosszabb – komoly egészségügyi szövődményei is lehetnek a nem megfelelően átgondolt életmódváltozásunknak. Természetesen nagyon fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy mi az amit beviszünk a szervezetünkbe ételek, italok és étrend-kiegészítők formájában. Ha szeretnénk jó erőben lenni, megfelelően táplálkozni, de ugyanakkor nem akarunk sok kalóriát tartalmazó étkeket fogyasztani. A fogyni vágyók számára jó hír, hogy számos olyan étel is létezik, amely étkezés után telítettség érzést kelt, ugyanakkor meglepően kevés kalóriát tartalmaz. Köztudott, hogy a rostban gazdag ételek fogyasztása a megfelelő folyadékbevitel mellett kifejezetten jót tesz az alakunknak, ugyanis felgyorsítja az emésztést, valamint a rostok miatt sokáig tart a jóllakotság érzése.

Figyelembe véve ezt a tényt kifejezetten ajánlatos például az árpa fogyasztása, amely, ha elég gyakran esszük, akkor felgyorsítja az anyagcserénket, valamint a vércukorszintünket is alacsonyan tartja. Ha valaki nem rajong különösebben a csípős fűszerekért és ételekért, akkor itt az ideje ezen változtatnia, a csípős paprika ugyanis kutatások szerint szintén mérsékli az étvágyat és egyben segít a kalóriák égetésében is. Naponta néhány szem mandula elrágcsálása is előnyös lehet, de kizárólag abban az esetben, ha a natúr, pörkölt verziót vesszük meg nem pedig a sóst, valamint az is fontos, hogy, mivel magas kalóriatartalmú ételről van szó, ezért ne együnk belőle túl sokat. Szakemberek szerint fogyókúrázók számára kifejezetten javallott még többek között a lazac, illetve a sovány húsok fogyasztása is.