Gyakran készített muffinok világszerte

A muffin azok közé a finomságok közé tartozik, amelyeket szinte lehetetlen elrontani, nagyon könnyen és rövid időn belül elkészíthetőek, és bármilyen ízlés szerint elkészíthetőek. Nagyon jó megoldás olyan esetben ha rövid idő áll rendelkezésünkre a vendégdogadásra való felkészülésre, vagy ha fáradtak vagyunk, de mégis szeretnénk meglepni családunkat valami finomsággal.

[wp_ad_camp_1]

A muffin elkészítésére szükséged lesz vajra, cukorra,  lisztre, sütőporra, tejre,tojásra, és azokra az anyagokra amellyel szeretnéd édesíteni ezt a süteményt. Egy adag muffin elkészítéséhez szükségünk lesz huszonöt dkg lisztre, huszonöt dkg cukorra, öt dkg vajra, öt dkg kakaóporra, kettő és fél dl tejre, egy csomag sütőporra, valamint egy tojásra. Az első lépés az lesz, hogy a tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a tejet, a lisztet és a benne elvegyített sütőport. Tehetünk bele összetördelt étcsokoládét, nutellakrémet, sótlan földimogyorót, vagy ízlés szerint bármit ami csak eszünkbe jut és amit a szemünk és szánk éppen megkíván. Ha a sütemény tésztáját szeretnénk sötétre színezni, akkor annyi a teendő, hogy a adunk hozzá egy evőkanál kakaóport.

A következőkben ötleteket fogunka adni a muffinkészítéshez, azáltal hogy felsoroljuk, hogy milyen ízesítésű muffinokat készítenek szívesen más emberek. Léteznek édes, valamint sós muffinok. Édes muffin például az ananászos, a csokis, a krémes, az almás, a banános, a mézes, a joghurtos, valamint a körtés. Sós ízesítésű muffin például a camambertes-áfonyás, a zöldséges, a kukoricalisztes, a sonkás-sajtos, a tonhalas, a gombás, a sajtos-gombás, valamint a vagdalthúsos muffin. A legfinomabb muffinok egyben a leghíresebbek is, így nem véletlenül soroltuk fel a fenti finomságokat. Ha adódik rá lehetősége mindenképpen készítse el valamelyiket!