Hogyan készítsen vegetáriánus barbecuet?

Napjainkban egyre több ember lesz vegetáriánus, különböző elvektől vezérelve. A húsevéssel egybekötött baráti összejövetelekkor, mint amilyen a barbecuezás is, bizonyára kellemetlenül érzik magukat, hogy mindenki a kedvére való falatokat eszi, kivéve őket, mert ők egy silány almát rágcsálnak.

[wp_ad_camp_1]

Azonban senki nem mondta, hogy ennek így is kell maradnia, hiszen nem olyan bonyolult olyan barbecues ételt készíteni, amiben nincs hús! Bár egy kicsit paradoxnak hangzik, megtehetjük, hogy elkészítsük a hússal készült ételek vegabarát verzióját, nem is olyan nagy erőfeszítéssel. Több recept is van, amelyet ilyenkor megcsinálhatunk. A legnépszerűbb közülük a grillezett zöldségekkel töltött quesadilla, ami igazából egy mexikói szendvicsfajtát jelent. A különbség, hogy a szabadban kicsit másképpen készítjük el, mint otthon a sütőben. Föltétlenül ki kell használnunk a grillezési lehetőséget és olyan szendvicset alkotnunk, amely ennek a módszernek a segítségével készül.

Nincs más dolgunk, csak összevágni azokat a zöldségeket, amiket szeretnénk beletenni, lesózni és hagyni egy kis ideig, hogy beszívja a sót. Legcélszerűbb, ha cukkinit, padlizsánt, brokkolit és paradicsomot teszünk bele. Miután lejárt a folyamat, kicsit kicsavargatjuk a zöldségeket és szárazon megsütjük egy serpenyőben, lehetőleg úgy, hogy mindkét oldaluk jól átsüljön, majd ízlés szerint fűszerezzük. Ha már nagyjából megsült, tehetünk rá a barbecue szószból is, hogy jobban összeálljon a massza. Ezt követően megtöltjük vele az előgyártott tortilla lapokat, és feltesszük a rácsra a húsok mellé. Amikor megvan, már csak annyi a dolgunk, hogy sajtot reszeljünk rá és elfogyasszuk. Amíg társaink a barbecues hamburgerüket, addig mi a vegetáriánus quesadillánkat ehetjük.