Hogyan legyünk gazdagok?

A meggazdagodásról könyvtárakat összeírtak, pedig igazából a titka roppant egyszerű: egyetlen, öt szóból álló mondatban meg lehet fogalmazni az abszolút tuti megoldást… Nem csigázom tovább a kiváncsiságod, leírom ezt az öt szavas mondatot:

[wp_ad_camp_1]

Költs kevesebbet, mint amennyit keresel!

Mintha egy szemernyi csalódottságot látnék a szemeidben? Valami trükkösebbre számítottál? Pedig ez az alfa és az omega. Még soha senki sem gazdagodott meg úgy, hogy többet költött, mint amennyit keresett. Miért van az, hogy az emberek nagy tömegei mégis megpróbálják, minden nap módszeresen mindenüket elverni? Fogalmam sincs. No jó, azért sejtéseim vannak. Lényegében az egész reklámipar azon gondolkodik, hogy ezt az öt szót kiverje mindenkinek a fejéből. MOST olcsóbb! MOST kétszer annyit kapsz! MOST ingyen légkondival! Vedd meg MOST!

Most tedd a szívedre a kezed: megszenvedtél a pénzéért? Naná! Keményen dolgoztál érte? Hajaj! Elviselted a kiállhatatlan főnököd minden rigolyáját, túlóráztál, hajtottál, a beled is kilógott. Akkor most miért vered el azt a fizetésed, amiért ilyen keményen megdolgoztál, mindenfajta kacatra?

A maradékot meg beraknád infláció alatti kamatra a bankba? Legalább egy szerény részét fektesd már be a jövedelmednek, az is elég lenne ahhoz, hogy később életed legnagyobb céljait válthasd valóra…
Igazából van egy nagy titka a gazdagoknak (azon kívül, amit leírtam, hogy kevesebbet költenek, mint amennyit keresnek), és ez így hangzik: Nem csak az ember dolgozhat a pénzért, hanem a pénz is az emberért!