Információk a napkollektorról

A napkollektor, egy olyan berendezés, mely környezetbarát módon, a napsugarakban lévő energia felhasználásával állít elő fűtésre és vízmelegítésre használható hőenergiát. Fűtésre a tavaszi, illetve az őszi hónapokban megfelelő, mint átmeneti melegítés, télen pedig, mint kisegítő fűtés alkalmazható, kombi vagy multi-funkciós hőtárolóval.

[wp_ad_camp_1]

A hőt általában folyadékon keresztül közvetíti, de már a levegőt használó változatok is jelen vannak a piacon. A napkollektor alkalmazásával környezet kímélően, és gazdaságosan meg tudjuk oldani a fűtésünket. Zajmenetes működés, alacsony üzemeltetési költségek, 100%-os környezetbarát technológia jellemzi, valamint kiépítéséhez igényelhetünk állami támogatást is Ezt a fűtési megoldást használhatjuk radiátoros és padlófűtéshez is. A gáz és szilárd tüzelésű kazánnal egyaránt kombinálható.

A napenergiát a meleg víz előállítása és a családi házak fűtésének rásegítése mellett, hasznosíthatjuk, a kültéri vagy beltéri medencék vizének melegítésére. A tökéletesre méretezett napkollektor rendszer, az éves fűtés és meleg víz előállítására használt energia, több mint egyharmadát megtakarítja. Manapság az interneten már rengeteg leírást és videót találunk a sör-kollektorok készítéséről. De mi is ez valójában? Ez egy olyan napkollektor, mely háztartási hulladékból tevődik össze. Ehhez leggyakrabban alumínium sörös dobozokat használnak. Az építési technológia elsajátítása után, bárki készíthet otthonába saját alkotású házi sör-kollektort. A kész művet, egy olyan felületre érdemes tenni, hogy a napsütés az egész nap folyamán, minél több órán át érje, hogy több energiát tudjon hasznosítani. Ezzel a nagyszerű technológiával a fűtési szezon elején és végén, jelentős összegeket lehet megspórolni.