Látogatás Provence városába

Ha valaki Franciaországban jár, semmiképp ne hagyja ki Provence városát! Ez a nagyon érdekes város világhírű lett az itt zajló művészeti tevékenységekről és persze különleges építkezési stílusáról, szökőkútjairól.

[wp_ad_camp_1]

Mint a legtöbb európai városnak, Provencenek is az óvárosi része az, amely a legszebb. Bár a többi rész is szép, az ide látogató turisták elsősorban erre kíváncsiak. A Cours Mirabeau sétányon haladva juthatunk el ebbe a városrészbe. A Cezanne városi túra természetesen ezt is magába foglalja, de kitér olyan részekre is, amelyek, bár nincsenek benne a turistakönyvekben, azért mindenképpen megéri megnézni őket. Ezt az útvonalat a C betű jelzi, tehát nem szükséges idegenvezetőt fogadnunk ahhoz, hogy körbe tudjuk járni, sőt, még a térképet is elhanyagolhatjuk.

Ha szállásról beszélünk, akkor mindenképpen megéri figyelembe venni, hogy Franciaország a világ legdrágább helyszínei közé tartozik, ezért érdemes, ha a városon kívül keresünk menedéket. Egy éjszaka még itt is 70 és 80 euró között mozog személyenként, úgyhogy gondolhatjuk, hogy a központban ennek az árnak a 2-3szorosával kéne számolnunk. A tömegközlekedés pedig elég jó, úgyhogy nem okoz majd akkora problémát, ha már korán reggel útra akarunk kelni a városnéző körútra. Azonban nem az építészet az egyetlen, amelyet meg kell néznünk, ha arra járunk! A francia konyha köztudottan nagyon különleges, és ebben a városban nagy hangsúlyt fektetnek ennek hangsúlyozására. Ezért ha az ételeket is kipróbáljuk, akkor mindenképp maradandó élménnyel távozunk majd onnan. Mind a tipikusan francia, mind a populárisabb konyha elterjedt itt, úgyhogy mindenki kedvére válogathat majd, ha megéhezik, vagy csak kíváncsi lenne arra, hogy milyen ételeket készítenek. A környék védjegye, a levendula pedig múzeumokban, és termőföldeken is megtekinthető, szóval, ha valaki a természetre vágyik, abban sem lesz hiány.