Londonban található meg a világ legnagyobb naphídja

Londonban félidőhöz érkezett a naphíd felépítése a Blackfriars pályaudvaron. A napelemeket a Solar Century szállította a helyszínre és a mintegy 4400 napelem éves szinten 900 MWh energiát biztosít majd a londoni pályaudvarnak. A Blackfriars pályaudvar energiaszükségletének mintegy felét fogja biztosítani ez az új napelemes rendszer. A naponta megújuló energiát termelő pályaudvarnak reméljük lesz folytatása is, hiszen igen nagy mennyiségű szén-dioxid kibocsátástól kímélhető meg így a környezet.

[wp_ad_camp_1]

A Solar Century igazgatójának elmondása szerint nagyon fontos, hogy az emberek minden nap szembesüljenek ezekkel a lehetőségekkel, hiszen így talán arra ösztönzik majd őket, hogy otthonukban is minél többen használják ki a napelemek adta lehetőségeket. A napelemek igen praktikusak is, hiszen a hidat beárnyékolják, így nem lesz annyira kellemetlen a várakozás az elhaladó autósoknak a nyári időszakban. A forgalom lassulása esetén mivel nem fogják a légkondicionálókat használni, akár üzemanyag megtakarítás is elérhető.

Londonra mindenkinek érdemes odafigyelnie, hiszen mindig is az élen járt az újítások terén. Most ezzel a napelemes pályaudvar rendszerrel talán elindul egy olyan kezdeményezés, amely akár több országot is érinthet, lázba hozhat. Ma már nagyon fontos, hogy az energiák megtakarítására összpontosítsuk, hiszen az energiakészletek mindenhol fogyóban vannak. A napelem, amely képes a napsugárzást energiává alakítani, reméljük minél több háztartásban is megtalálható lesz a közeljövőben!