Londoni utazás

Az Európai Unió legnépesebb városa a sokak által kedvelt London. A brit fővárosba rengetegen utaznak manapság különféle célból, van aki munkalehetőség miatt és van aki turisztikai célból. Jelenleg több mint 8,5 millió állandó lakosa van a településnek. Rengeteg a bevándorló, London lakosságának több mint egyharmada nem Angliában született.

[wp_ad_camp_1]

Egy londoni utazás nem tartozik a drága utazások köz, hisz a fapados légitársaságok már egészen olcsón árulják a repülőjegyeket. Repülő helyett természetesen utazhatunk busszal is, de az több mint 1 napos út, ráadásul a La Manche csatornán is át kell kelni. Az autós utazás szintén nem egy jó ölet, hiszen Angliában jobbkormányos autókkal lehet csak igazán biztonságosan közlekedni. Londonba érkezve rögtön találkozunk a nyüzsgő világváros forgatagával. Rengeteg szállás várja az olcsóbbtól a méregdrágákig a szállóvendégeket.

A legérdekesebb látványosságokat a szűken vett belvárosban találjuk. Nézzük meg a Big Ben-t, a Tower Bridge-t, a Buckingham palotát, menjünk el a Trafalgar térre és nézzük meg a Sohot-t. Rengeteg érdekes múzeum, galéria, kiállító- és koncertterem várja a turistákat. Londonban egészen bizonyosan sohasem unatkozik az ember, hisz mindig van a városban egy jó kis koncert, egy izgalmas kiállítás vagy egy szórakoztató zenei fesztivál. Itt játszanak a legjobb angol focicsapatok is, mint a Chelsea és az Arsenal. A szórakozásnak tehát csak a pénztárcánk szab határt, London ugyanis a világ egyik legdrágább városa.