Magyarország vadon élő állatai

Magyarország Közép-Európában helyezkedik el a pannon-medencében és elsősorban két hosszú síkságból áll. Az ország közepén haladva a legfőbb vízi út a Duna. Magyarország többi régióját hegyek alkotják, amelyek magassága kb. 3.000 láb.

[wp_ad_camp_1]

Magyarország otthont ad Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavának is, amely az országban élő fajok nagyobb számáért felelős. Az egyik leggyakoribb állat Magyarországon a barna nyúl. Ez az a nyúl, amely sokak szerint a húsvéti nyuszi képét ihlette. A barna nyúl azonban messze nem annyira aranyos, mint amilyennek látszik- A legtöbb esetben a férfiak dominanciája miatt harcolnak, vagy egy nő teszteli a férfit. Egy másik, Magyarországon őshonos állat a vörös róka. Ez a róka elsősorban Magyarország erdős területén található. A vörös róka ezen a területen az észak-amerikai változathoz kapcsolódik, de sokkal nagyobb, 6 kg-ig terjedő a súlyuk. A vörös róka valójában a leggazdagabb és legelterjedtebb húsevő a világon. A magyar szürkemarha is jellegzetes. Ezeket a szarvasmarhákat a középkorban a magyarok táplálták. Most elsősorban csak turisztikai látványosság, mivel a számuk kevesebb mint 300-ra csökkent.

A fehér és a fekete gólyák egyaránt Magyarország őshonos madarai. Mindketten nagymadarak, 3 és fél méter magasak. Míg a fehér gólya nagyon gyakori fajta, a fekete gólya viszont nagyon ritka. Egy másik különbség a két madár között az, hogy a fekete gólya nagyon szégyenlős és nehezen megtalálható, míg a fehér gólyák félelem nélküliek és egész Magyarországon láthatóak. A veszélyeztetett faj az állatok olyan populációja, amely kihalt vagy a kihalás veszélye fenyegeti, mivel alacsony számban fordul elő, vagy pedig a környezeti vagy ragadozói változó paraméterek fenyegetik. Veszélyeztetett húsevők Magyarországon: az európai nyérc. Veszélyeztetett denevérek Magyarországon: Schaub myotis.