Májusban nyíló virágok

Számos virág nyílik májusban. Lehet, hogy nem vesszük észre, de az év ötödik hónapja az az idő, amikor a világ legtöbb kedvenc virága kinyílik, és megosztja velünk a gyönyörű színeiket és illatjaikat, hogy emlékeztessenek bennünket arra, hogy jön a nyár jön és a tél valóban mögöttünk van.

[wp_ad_camp_1]

Amarilisz: ez a gyönyörű dél-amerikai virág egy olyan növény, amit kifejezetten májusban élvezhetünk. A Belladonna liliom vagy a húsvéti liliom néven is  ismert virág vörös, narancssárga, rózsaszín és fehér árnyalatú színekben pompázik. A pünkösdi rózsa az esküvők kedvence, amely nem meglepő, mivel bőséges rügyeik gyönyörűen elszíneződnek. Rózsaszín, fehéres és akár bíborvörös színben ezek a pasztell színű virágok tökéletesen segítenek megosztani a május varázslatát. Írisz: ez a gyönyörű kerti kedvenc, amely már februárban is virágzik egy görög szóból kapta nevét, és a bölcsesség és a bátorság szinonimája. Az édes illatú orgona egy másik virág, amely a hónap során megjelenik. Az első szerelem és a bizalom lényegét szimbolizálva akár 10 méter magasra is nőhetnek az orgonák.

A magnólia a legkeményebb virág a környéken, hiszen képes ellenállni a nagy hidegnek és az erős hőnek is. A hanga egy újabb kemény virág, amely képes túlélni Észak-Európa hideg télét. Valójában ez a lila virág egy igen kedves látvány. Az árvácskák világos, változatos és boldog virágok, amelyek sok pozitív konnotációval hordozzák a szerető gondolatokat és a szabad gondolkodást. A viktoriánus időkben ezek voltak a titkos szimbólumok, amelyet a szeretet rejtett kifejezésére használtak. A fréziák május folyamán gyakran láthatók, sokféle színben, például fehér, kék, rózsaszín, sárga és lila színekben. Ezeket a fényes és színes virágok általában az ártatlanságot, a bizalmat és a barátságot szimbolizálják.