Mi a különbség a Kilowatt és kilowattóra között?

Mire számít, amikor megkapja a villany- és gázszámlákat? Természetesen többségünk csak az összköltséget veszi figyelembe, de ellenőrizheti a fogyasztásmérő adatokat is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mindent helyesen számoltak. De nézi valaha az  elhasznált kilowattóra (kWh) számát – és tudja, mit jelent ez?

[wp_ad_camp_1]

Kattintson, mert itt mindent megtalál a kilowattról és a kilowattóráról egyaránt. A kilowattóra (kWh) azt mutatja, hogy mekkora energiát fogyaszt. Ez nem azt jelenti, hogy hány kilowatt van óránként felhasználva. Ez egyszerűen egy olyan mértékegység, amely megegyezik azzal az energiamennyiséggel, amelyet felhasználnánk, ha egy 1000 wattos készüléket egy órán keresztül üzemelne. Tehát, ha bekapcsolna egy 100 wattos izzót, 10 óra időbe telik, amíg 1 kWh energiát elfogyaszt, vagy egy 2000 wattos készülék 1 kWh-t használ fel mindössze fél óra alatt. A kilowatt egyszerűen 1000 watt, ami a teljesítmény mértéke. A kilowattóra (kWh) az energia mértéke. Tehát egy 1000 wattos fúrónak 1000 watt (1 kW) energiára van szüksége ahhoz, hogy működjön, és óránként 1 kWh energiát fogyaszt.  Éppen ezért, ha készenléti állapotban hagyja a TV-t vagy a számítógépet, akkor az továbbra is energiát fogyaszt, és kWh-költségeket jelent az energiaszámláján.

Hány kilowatt órát kell használni évente? Ez nagyban függ az otthona méretétől, a családban élők számától és attól, hogy sok időt töltenek-e a munkahelyen, vagy ideje nagy részét otthon tölti. Az energiaipar adatai szerint: ha egyedül él egy kicsi házban, és teljes munkaidőben dolgozik, évente 2000 kWh villanyt és 9000 kWh gázt fogyaszthat. Egy kicsi család, aki három hálószobás házban él, teljes munkaidőben és oktatásban részesül, 3200 kWh villamos energiát és 13 500 kWh gázt fogyaszthat. Négy vagy öt diák, akik egész nap otthon vannak egy nagy négy hálószobás házban, körülbelül 4900 kWh villamos energiát és 19 000 kWh gázt tudnának elhasználni.