Mi a motorolaj és mire használjuk?

A motorolaj is fontos szerepet tölt be egy jármű élete során. A motorok megfelelő működéséhez kenőanyagokra van szükség, így a motorolaj minden jármű vagy berendezés motorjának egyik nélkülözhetetlen eleme.

[wp_ad_camp_1]

A motorolaj számos szerepet tölt be a motoron belül, számtalan rendszer és alkatrész támaszkodik rá a működés közben. Az egyik ilyen szerepe a motorolajnak a kenés. A motorolaj fő szerepe a motorok olyan részeinek kenése, amelyek állandó súrlódásnak vannak kitéve, amely egyébként a motor alkatrészeinek kopásának fő oka is. A kenőanyagok csökkentik a súrlódást és a kopást, csökkentve ezzel a karbantartási költségeket is. A másik fontos szerepe a hűtés. A motorban történő égés során az égésből származó hő és a mechanikus alkatrészek közötti súrlódás a motor hőmérsékletét emelik meg. A motorolaj elősegíti a hő továbbítását és felszabadítását, kiegészítve a motor hűtőfolyadékját, amely csak a motor bizonyos részeit képes lehűteni. Még egy nagyon fontos szerepe van a motorolajoknak, mégpedig az, hogy nagyon jó korrózióvédő hatással rendelkezik, így akkor is biztonságban vannak az autó alkatrészei a korrózió elől, amikor hosszú ideig áll.

Azonban az üzemanyag égésekor korrozív savakat képez, amelyek károsíthatják a motor fém alkatrészeit. A modern motorolajok adalék anyagai semlegesítik ezeket a savakat, csökkentve a savak korróziós hatását. Amennyiben nem tudja eldönteni, hogy melyik motorolaj a legmegfelelőbb az Ön autója számára, keresse fel az alkatreszek.hu weboldalt, ahol minden részletes információt megtalál a termékeinkkel kapcsolatban. További kérdések esetén munkatársaink várják jelentkezését a +36 62/468-444 telefonszámon vagy az info@kovacsauto.hu email címen. Készséggel állunk vásárlóink rendelkezésére bármilyen kérdésben a termékeinkkel vagy a kiszállítással kapcsolatban.