Mi az, amit a cigánykártyáról és a jóslásról tudni érdemes?

A cigánykártya egy ősi jóslási módszer, hiszen Indiából ered egészen az ősi időkből. Magyarországon a XV. század környékén jelent meg, de 1700 körül már nyomtatásban is. A cigányság életében nagyon fontos dolog a jóslás cigánykártyával. A fiúk már 12 éves korukban eltanulták a jóslások fortélyait a nagy öregektől. A jóslás során nagyon fontos, hogy a cigánykártya saját magunk megismerésére is szolgál.

[wp_ad_camp_1]

A legjobb ha saját kártyánk van amelynek kiveretése igen fontos. Ezt a szertartást teliholdas éjszakán kell elvégezni éjfélkor. A kártyákon kívül, szenteltvízre és két lapos kőre is szükség lesz. A szertartást mind a 36 kártyalapon érdemes elvégezni, hiszen csak így lesz hatásos a jövőben. A cigánykártyával való jóslás nem csak a jelenlegi eseményekről tájékoztat, hanem megjósolja a jövőt is. A színes lapok mindegyikének külön-külön jelentése van, amelybe most talán nem is érdemes belemenni.

A különböző lapok kiértékelésénél nagyon oda kell figyelni, hiszen a jóslás során az a legnehezebb, hogy a különböző lapokból a legtöbb információt kinyerjük. Akik kezdők a jóslás terén azoknak érdemes először a saját életükkel kapcsolatos jóslást végezniük, hiszen ezek ismert dolgok és így talán könnyebb lesz megtanulni az egyes kártyák közötti összefüggéseket is. Ha valakit mélyebben érdekel a jóslás cigánykártyával, akkor érdemes az interneten tájékozódni, hiszen nagyon sok információ fent van ott is. A későbbiekben, amikor már kellő gyakorlatra tettünk szert a jóslásban akkor baráti körünket is elszórakoztathatjuk a kártyavetéssel.