Miami, Florida gyöngyszeme

Az Amerikai Egyesült Államok legnépszerűbb nyaralóhelye és turisztikai célpontja a floridai Miami. Nem igazán kell bemutatni a várost, hisz a filmekből szinte mindenki által ismert. Itt forgatták a 80-as évek legnépszerűbb filmsorozatát, a Miami Vice-t, vagy a 2000-es évek szintén nagy népszerűségnek örvendő sorozatát a Miami helyszínelőket is.

[wp_ad_camp_1]

Miami-t minden évben turisták milliói keresik fel nem csak az USA-ból, hanem szerte a világból. A világ talán legnépszerűbb fürdésre alkalmas partszakasza a Miami Beach. A város a nap huszonnégy órájában folyamatosan pezseg, nappal a strandok, éjszaka a bárok, éttermek és szórakozóhelyek nyújtanak szórakozást az idelátogató embereknek. Miami metropolisz az USA negyedik legnépesebb nagyvárosi övezete 5,5 millli lakosával. Kikötője a Port of Miami, USA legforgalmasabb kikötőjének számít személyforgalom alapján. Éghajlata trópusi, forró, párás nyárral, a legtöbb csapadék is ilyenkor esik.  A tél nagyon enyhe és meleg, fagypont alatti hőmérséklet szinte kizárt.

Miami életében rendkívül fontos a zene, a különféle klubokban rengeteg zenét játszanak. Nagyon sok latin származású ember él a városban, akik igazán pezsgővé varázsolják a metropoliszt. A kubai bevándorlók által kedvelt soul, reggie, jazz, rumba mellett népszerű a hip-hop és a dance zene különféle irányzatai. Igen kedvelt a sport a városban, a legnépszerűbb a Miami Heat kosárlabdacsapat. Miami a művészetek kedvelőinek is nyújt kikapcsolódást, neves művészek alkotásait találjuk a Miami Art Museum-ban és a Frost Art Museum-ban.