Miért jók a készségfejlesztő és logikai játékok a kicsiknek?

A készségfejlesztő és logikai, azaz oktató játékok már egész kicsiny korban szükségesek gyermekeinknek. Minden szülő saját maga döntheti el, hogy gyermekét milyen irányba tereli, de kisgyermekkorban játszva nagyon sok mindent elsajátíthatnak a picurkák. Ma már számtalan oktató játékot forgalmaznak egészen 3 hónapos kortól.

[wp_ad_camp_1]

A gyermekek idejük nagy részét játszással töltik már 3 hónapos koruktól kezdve. Csecsemőkorban nagy szerephez juthatnak a klasszikus játékok. Kirakósok, kifestő könyvek, plüss állatkák, labdák. Ma számtalan elektronikus játék van forgalomban, amelyek egy gombnyomásra például hangokat adnak ki. Olyan játék is akad, amely kiejti a tárgyak nevét.

Óvodás korban a gyerekek már szeretik kreativitásukat fitogtatni, boldogok, ha egy kis sikerélmény éri őket. Ebben a korban már az írással és olvasással kapcsolatos dolgok nyűgözik le őket. Gyakorta megfigyelhetjük, hogy a kocsiban ülve a közlekedési táblákat vizslatják, vagy tanulmányozzák a nevüket és azt, hogy az milyen betűkből áll össze.

Iskolás korban a játékkonzol és a számítógép a mindene a mai kor gyermekének. Amennyiben tudatosan neveljük gyermekünket akkor ezt a dolgot is pozitív irányba terelhetjük, hiszen nagyon sok nyelvoktató program, vagy matematikai műveleteket oktató program megvásárolható az üzletekben. Érdemes azonban a hagyományos készségfejlesztő és logikai játékokra is figyelmet fordítani hiszen már annyi féle létezik belőle, hogy akár utazás közben is lehetőségünk van arra, hogy gyermekünknek a kreatív játszva tanulást biztosítsuk!