Miért tiltják be Angliában a fával működő kályhákat?

A fával működő kályhák tulajdonosai már nem vásárolhatnak szenet vagy nedves fát a jövő évtől bevezetendő tilalom alatt. Az angol kormány szerint a két legszennyezőbb üzemanyag értékesítése Angliában fokozatosan be lesz tiltva a légszennyezés csökkentése érdekében.

[wp_ad_camp_1]

Katt ide és tudjon meg többet erről a témáról. Az embereknek fokozatosan „tisztább alternatívákra” kell átállnia – mondja a kormány. A tilalom terveit először 18 hónappal ezelőtt jelentették be, de a Környezetvédelmi, Élelmezési és Vidékügyi Minisztérium megerősítette, hogy továbbviszik az ügyet. A kormány szerint a fatüzelésű kályhák okozzák a legnagyobb részecskéket, a légszennyezés kis részecskéinek forrását, amelyek az emberi test tüdejébe és vérébe jutnak. Ez a fajta részecske részecske az ipari, háztartási és közlekedési források által okozott számos szennyező anyag egyike. Mit jelent a testünknek a légszennyezés? Az Egyesült Királyságnak több évszázad óta most volt az első szénmentes hete van. „A hangulatos nyílt tüzek és a fával tüzelő kályhák számos házban megtalálhatóak az országban.” – mondta George Eustice környezetvédelmi miniszter.

„De bizonyos tüzelőmanyagok használata azt jelenti, hogy ezek a legnagyobb káros szennyezőanyag források, amelyek az Egyesült Királyság embereit érintik.” A változások a következőket fogják jelenteni: a zsákolt hagyományos zén-értékesítés 2021-ig februárban fokozatosan megszűnik, és a szén közvetlen eladása az ügyfeleknek 2023-ig ér véget. A nedves fa kis mennyiségben történő értékesítését 2021 februárjától fokozatosan megszüntetik. A 2 métert meghaladó mennyiségű nedves fát is csak úgy lehet majd eladni, ha az eladó elmondja, hogy hogyan kell szárítani égetés előtt. A szilárd tüzelőanyagok gyártóinak azt is be kell mutatniuk, hogy nagyon alacsony kéntartalmúak, és csak kis mennyiségű füstöt bocsátanak ki.