Mihez kezdjen a tartósított zöldcitrommal?

A zöldcitromból vagy más néven a limeból sokkal többet ki lehet hozni, mint annál hogy szimplán kicsavarja, mégpedig tartósíthatja azt. Ehhez mindössze 3 dologra lesz szüksége: egy zárható üvegre, néhány felnégyelt zöldcitromra és némi sóra. Csak tegye bele a lime darabkákat az üvegbe, és közben adja hozzá a sót, majd ellenőrizze, hogy az üveg mindkét hozzávalóval tele legyen.

[wp_ad_camp_1]

Ezután zárja le, tegye be a kamrába és felejtse el. Néhány hónap múlva pedig menjen vissza a kamrába és vigye magával az üveg zöldcitromot, hiszen ilyenkorra már tökéletesen elkészül. De mi is történik igazából ezekkel a zöldcitromokkal? Miután a kamrába zárta az üveg zöldcitromot, a citromlé feloldja a sót. Míg így egy hónapig pácolódik, a lime íze megváltozik. A fanyar citrus ízek elnyomódnak, és előjönnek a természetes ízek, méghozzá puha, virágos és gyümölcsös ízek, amikről eddig fogalma sem volt. Fontos, hogy kizárólag jó minőségű bio zöldcitromot használjon, hiszen ha bármilyen növényvédő szer, vagy spray van a zöldcitromon, akkor az kellemetlen vegyszer ízt adhat a gyümölcsnek.

Néhány hónap után tehát vegye elő a zöldcitromos üveget, és távolítsa el a citrom húsát, hiszen csak a héjára lesz szükség. Miután ez megtörtént, öblítse át a lime héjakat egy kis vízzel, hogy eltűnjön a sós íz. Ezen a ponton rengeteg mindent lehet kezdeni ezekkel a citromdarabokkal. Összekeverve görög joghurttal például ínycsiklandozó lehet, és pácokba keverve is isteni ízeket adhat. A grillezett tenger gyümölcseinek sem árthat néhány darabka zöldcitrom. Szinte bármihez fogyasztható, ami igényel némi citrusi, finom, sós ízt. Mindenképp megéri tehát kipróbálni a zöldcitromok tartósítását, hiszen igazán egzotikus eredményhez juthat, és néhány tartósított lime héj sokat dobhat egy-egy ételen.