Milyen pite fajták léteznek?

Mind egyetértünk abban, hogy a pite ínycsiklandozó finomság, és szinte bármilyen ízben szívesen fogyasztjuk bármikor. Nézzük meg tehát, hogy pontosan milyen pite fajták léteznek, és melyiket érdemes mihamarabb megkóstolni.

[wp_ad_camp_1]

A pekándiós pitét a pekándió és a kukoricaszirup miatt déli ételnek tekintik, de bárhol megtalálhatja, ahol tortákat készítenek. Különösen népszerű desszert Amerikában Hálaadáskor vagy Karácsonykor. A pekándiós pite a sütőtök pite talán legnagyobb riválisa. Az almás pite Almás pite tartalmaz almát, cukrot és fahéjat, gyakran tálalják vanília fagylalttal. Az almás pitét úgy is emlegetik, mint a Nagy Amerikai Pite, így néha a baseball és a hot dog mellett sorolják fel, mint amerikai szimbólum (bár az angolok és a hollandok évszázadok óta almával készítik a pitéket). A már említett sütőtök pitében tök ízesítésű puding, gyömbér, és szerecsendió is van, így ez egy Hálaadás-napi klasszikus, részben azért, mert a megmaradt Halloween töklámpást felhasználhatja a töltelékéhez.

A cseresznyés pite cseresznyét tartalmaz, nevezetesen a Montmorency cseresznyét, amely tartósabb és savanyúbb, mint a szokásos cseresznye; ez a pite az amerikaiak kedvence július 4-én. A citromos habcsók pite különlegessége, hogy citromos pudingot tartalmaz egy érdekes habcsók öntettel; ez az a pite, amelynek puffadt, magas teteje van, amely olyan puha és vonzó, hogy párnának használná, ha meglátná. A sajttorta az utolsó pite, amit meg kell említenünk, és igen, ez egy pite, mivel ugyanaz a tésztája, mint a pitének. A másik fő összetevő a krémsajt vagy a ricotta, amely számtalan más aromával kombinálható (mokka, oreo, mogyoróvaj stb.). A felsoroltakon kívül a rebarbara pitét, a kókuszkrém pitét, az édesburgonya pitét és a barackos pitét is érdemes megkóstolni.