Mit tegyen ha Norvégiában jár?

Amellett, hogy látványos tájaknak ad otthont, Norvégia népszerű célpontja a szabadtéri sportok és a vadon élő állatok kedvelőinek is, arról nem is beszélve, hogy az ország nagy része az Északi Sarkkörtől északra helyezkedik el, ahol a világ két legszebb jelenségét tekintheti meg, az éjféli napot és az északi fényt.

[wp_ad_camp_1]

Bármennyi időt tölt Norvégiában, látni fogja, miért nem fogja soha elfelejteni azt, ha ide látogat. A Norvég és a Barents-tenger határára néző Nordkapp autóval megközelíthető. Sokan úgy vélik, hogy ez Európa legészakibb pontja, de ez nem helytálló, mivel a Knivskjellodden-fok több ezer lábnyira terül el Nordkapp felett. Ez a fennsík azonban továbbra is népszerű turisztikai attrakció nyáron. A látogatók megnézhetik az éjszakai égboltot megvilágító drámai éjféli napot. Ha távol szeretné tartani magát a turisták sokaságától, akkor szórakozás céljából van itt étterem, kávézó, ajándékbolt és múzeum is szerte az országban. A skandináv Alpok néven ismert Hemsedalnak három különböző csúcsa van, és több mint 20 sípályával rendelkezik, amelyek minden szintű síelőt kielégítenek.

Még ha nem is érdekli önt a hegyi sport, akkor is egy csodálatos hétvégét tölthet Hemsedalban. A város tele van kávézókkal, éttermekkel, üzletekkel és még múzeumokkal is. Ez a hely világhírű a síelés utáni partikról, szinte minden hétvégén élő zenével és bárral várnak mindenkit. A Måbødalen-völgy szívében található Voringsfossen, Norvégia egyik leglátogatottabb vízesése. Majdnem 600 méternyire található egy hegy oldalán, mielőtt a völgy hasadékába kanyarodna. Az egyenetlen mészkősziklák és  buja zöld erdők veszik körül, így Vorginsfossen garantáltan az egyik legcsodálatosabb hely, amelyet Norvégiában meglátogathat. Csodálhatja a vízesést akár a Hardangervidda kanyon tetejéről, akár a Måbødalen-völgy aljáról is.