Mit tehet, ha Szlovéniába látogat?

Szlovéniának sikerül összegyűjtenie Európa legszebb természeti látványosságait. A hófödte hegyek és a fákkal szegélyezett völgyek, a sötét karsztbarlangok és a gyönyörű vízesések között Szlovénia tája lélegzetelállító. Akár túrázást, kerékpározást, barlangászást vagy kanyonozást tervez, mindenféle szabadtéri rajongó számára van valami ebben az országban.

[wp_ad_camp_1]

A nagy Tito tér vitathatatlanul az egyik legismertebb látnivaló nemcsak Koperen, hanem egész Szlovéniában. A gyönyörű gótikus épületek, valamint a középkori templomok és katedrálisok veszik körül a Tito teret a város szívében. Bár nincsenek szabadtéri kávézók vagy éttermek, mégis érdemes ellátogatni ide , hogy megcsodálja a lenyűgöző építészetet. A Tito tér legszembetűnőbb épülete a 15. századból származó Praetorian palota. A csúcsos ablakok és a külső lépcsők a velencei-gótikus építészet tiszta példái. Lélegezzen friss levegőt, és fedezze fel a lenyűgöző tájat a Tolmin-szurdok-nyomvonal mentén. A Triglav Nemzeti Park déli végén található a Tolmin-szoros nyomvonal kényelmes, 1,2 mérföldes sétára buja kanyonokon, sötét alagutakon, folyókon és mohával borított sziklaalakzatokon át.

A szurdokon keresztül sétálva több függőhidat láthat, amelyekből lenyűgöző kilátás nyílik a Tolminka és a Zadlascica folyókra. Az ösvény végén található a hírhedt Bear’s Head kilátó, amely egy kis szikladarab, és csodaszép a kilátás innen. A Jasna-tó Szlovénia egyik legkedveltebb drágaköve. A szikrázó zöld és kék vizet fákkal borított dombok és buja völgyek veszik körül. A háttérben a tó feletti csúcsok a havas Szlovén Alpokat mutatják be, amelyek egy kis pluszt adnak hozzá a már lélegzetelállító tájhoz. A tó fellátogatása során rengeteg tevékenység várja Önt. Kenukat kölcsönözhet, úszhat, vagy akár lemerülhet, hogy búvárkodjon, de legyen óvatos, mert a víz meglehetősen jeges lehet még egy forró napon is.