Ne hunyjon szemet a bőrváltozások felett

Mindannyian tudjuk, hogy a bőr a legfontosabb külső emberi szerv, hiszen a bőr védi meg a belső szerveket. Épp ezért óvatosnak kell lennünk és nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha változásokat vesz észre bőrén, mert ezek a változások akár valamilyen belső szervi problémára is utalhatnak.

[wp_ad_camp_1]

A szemek körüli ráncocskákról mind tudjuk, hogy jelezhetik azt, hogy valaki sokat mosolyog, nevet, vagy csak öregszik, viszont a szemek körüli ráncok jelezhetik azt is, hogy baj van a szemével. Ilyenkor érdemes azonnal szemorvoshoz menni, ő majd orvosolja a problémát. A sötét bőr a nyakon és a hónalj alatt is árulkodó lehet, mégpedig arról árulkodik, hogy az illetőnek kezdődő cukorbetegsége, vagy pajzsmirigy problémája van. Ha sápadt a bőre, akkor is legyen óvatos, hiszen ez vérszegénységre utalhat. A vérszegénység során a szervezet nem termel elég vörösvértestet, vashiány, vagy B12 vitamin hiánya miatt, viszont okozhatja genetikai tényező is.

A szeplők azon kívül, hogy genetikailag öröklődhetnek, azt is jelenthetik, hogy az egyén DNS-e UV sugaraktól sérült. A szeplők viszont a napfény miatt is kialakulhatnak, és ha sokáig tartózkodik napfényben, akkor azok sötétebbek lesznek. A száraz bőr jelezhet kiszáradást, ami azt jelenti, hogy a nap folyamán nem ivott elég folyadékot, vagy túl sok kávét, esetleg alkoholt fogyasztott. Ezzel óvatosnak kell lenni, hiszen előfordulhat, hogy mellékhatásai lehetnek: pattanások, hiszen a bőr kompenzálni akarja a folyadékhiányt azzal, hogy bőrolajat próbál létrehozni. Végül de nem utolsó sorban a pattanások az állon jelezhetnek valamilyen petefészek problémát vagy cisztát. Tehát ha pattanásai az állon jelennek meg és rendszertelenül jön meg a menzesze, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni, nehogy meddőséghez vezessen a dolog.