Németország ismertebb tavai

Németország nemcsak jóléti állam, hanem egy gyönyörű ország, amely természeti szépségeivel garantáltan elnyeri minden turista tetszését. Akár az alföldet, akár a hegyeket szeretnénk megtekinteni, ez az az ország, amelynek minden pontján akad bőven látnivaló.

[wp_ad_camp_1]

Ha valaki leginkább a víz melletti területeken szeret nyaralni, akkor válassza nyugodtan ezt az országot úti céljául, itt ugyanis számtalan természetes és mesterséges tavat fog találni. Németország leghatalmasabb természetes tavai közé sorolható például a Chiemsee-, a Müritz-, a Starnbergi, a Bodeni-, valamint a Schwerini-tó is. Ez az állam vízesésekben is bővelkedik, melyek közül több a száz métert is meghaladja. A legmagasabb a Berchtesgaden közelében található Röthbachi-vízesés, amelynek magassága a 470 métert is eléri. Németországban számos mesterséges csatornát is kialakítottak, amelyeknek az a rendeltetésük, hogy összekapcsolják a folyókat, valamint összekötnek néhány folyót a tengerrel is.

A Chiemsee tó az ország harmadik legnagyobb tava a Bóden- és a Müritz-tó után. Kerülete közel 64 kilométer, az igencsak lúgos PH értékű víz vízgyűjtő területéből azonban mindössze 605 négyzetkilométer található Bajorország területén. A tó nevét a helyiek szerint egy grófról kapta, aki a chiciemig település lakói szerint a hetedik-nyolcadik század környékén írt, bár még napjainkban sem találtak olyan iratot, amely a férfi létezését igazolná. A tó körül számos egyéb legenda is kering, ide tartozik például az a történet, mely szerint az időszámításunk előtti második században belé csapódott egy meteorit, a hozzáértők azonban erősen cáfolják ezeket a híreszteléseket. Az viszont tény, hogy a víz eredeti méretéhez képest most háromszor kisebb, valamint a mélysége is folyamatosan csökkent, az elmúlt száz évben például körülbelül kétszáz hektárnyit csökkent a vízfelülete.