Probiotikumban gazdag ételek

Ha az ünnepeket evéssel és ivással töltötte, akkor valószínűleg önnek is szüksége van némi étrend-átalakításra annak érdekében, hogy újra formában legyen. A probiotikumokban gazdag ételek elősegítik a belekben az egyensúlyt, és újra jótékony baktériumokkal látják el a szervezetet. A jó baktérium egyensúly javítja az immunrendszert és az emésztőrendszerre is pozitív hatással van ráadásul szabályozza a hormonokat is.

[wp_ad_camp_1]

Az első probiotikumban gazdag élelmiszer a kombucha, amely a fekete tea és a cukor keveréke, és egy baktérium szervezetből fejlődik ki, valamint egy közismert élesztőből. Ez az élesztő különböző hasznos szervezetek kolóniája, amely a cukrot egészséges savakká és probiotikumokká alakítja. A kombucha tehát egy szénsavas, alacsony cukortartalmú ital, amely segít a máj méregtelenítésében, javítja az emésztést illetve az emésztőrendszert is. A kombucha legjobb része a savanykás íze, amely nagyszerűen helyettesíti a a cukros, szénsavas italokat. A következő probiotikumban gazdag élelmiszer a miso, amely egy sima paszta, amit a szójabab szemek illetve a gomba erjesztéséből nyertek.

A misot leggyakrabban a japán ételekben találhatjuk meg, például a miso levesben. A misonak gazdag, édes, sós íze van, és nagyon finom lehet salátákban, burgonyához, vagy akár pékárukhoz is. A Natto egy hagyományos japán étel, amely szintén tele van probiotikumokkal. Az ételt erjesztett szójababból készítik és egy nagyon különleges, csípős ízzel rendelkezik és gyakran összekeverik a rizzsel, és ezt fogyasztják reggelire például a japánok. A barna, nyúlós kinézete és sajt íze miatt kevésbé népszerű, mint más erjesztett ételek, de a natto nemcsak probiotikumokat tartalmaz, hanem tápanyagokban is gazdag, például fehérjékben, rostokban, valamint több vitaminban is.