Rossz tisztítási szokások, amelyeket be kell fejezni

Mindannyian keressük a tisztítás gyorsabbá és könnyebbé tételét. Hiszi vagy sem, néha bizonyos szokások  valójában megnehezítik a takarítást hosszú távon. Lehet, hogy Ön és családtagjai olyan rossz szokásokat alakítottak ki, amelyek gátolják a munka hatékonyabb elvégzését és akár árthat is otthonának.

[wp_ad_camp_1]

Ideje elkezdeni megtörni ezeket a szokásokat, így gyorsabban juthat el egy tisztább otthonhoz. A kezdés egyszerű módja: válasszon egy vagy két rossz tisztítási szokást egy héten, és szüntesse meg azt. Az első förtelmes szokás az, ha nedves törülközőt és zuhanyfüggönyt hagyunk összegyűrve. Ne hagyja a nedves zuhanyfüggönyt összegyűrve és a nedves törölközőket se dobja a padlóra. Ez az egyik legegyszerűbb rossz szokás. Ha minden használat után behúzza a zuhanyfüggönyt, az gyorsabban kiszárad és megakadályozza a penészedést növekedését. Ha nedves törülközőt fellógatja valahova, akkor azok sem fognak tönkre menni, hanem egyszerűen megszáradnak és újra felhasználhatóak lesznek. A túl sok tisztítószer használata is egy nagy hiba. Ha kevés tisztítószer jól működik, akkor egy nagyobb adag tisztítószer jobban és gyorsabban működik. Igaz ez? Nem, ez nem így működik. A túl sok tisztítószer vagy mosószer használata valójában több kárt okoz, mint hasznot.

Ezért olvassa el az utasításokat, és mindig használja az ajánlott mennyiséget, vagy akár egy kicsit kevesebbet is az ajánlottnál. Időt és pénzt pazarol az extra termékre és a vízre, hogy leöblítse azt, tehát semmiféleképpen nem éri meg több mosószert használni. A tisztítás piszkos berendezésekkel szintén egy súlyos hiba amit maga mögött kell hagyjon. Hogyan számíthat tiszta eredményre piszkos tisztítóeszközök használatával? Ha a mosógépnek van szaga a mosogatószer-maradványokban felhalmozódott baktériumoktól, a ruhája büdös lesz. Ha a porszívó vagy a szűrő tele van porral, akkor már nem fog jó munkát végezni.