Tetőtéri ablakcsere általi energiahatékonyság

A tavasz beköszöntével sok család dönt úgy, hogy ideje belevágni a régóta halogatott kisebb-nagyobb felújításokba. A fűtési szezon során sokan elhatározzák, hogy valamin változtatni kell, hogy a következő szezonra jobban fel legyenek készülve, energiatakarékosabbá váljon az otthon.

[wp_ad_camp_1]

A tetőcsere általi energiahatékonyságról itt tudhat meg többet! A tetőtéri ablakok üvegezései számítanak a ház leghidegebb felületének a fűtési szezonban, ezért sokan erre a területre koncentrálnak. Ha már nagyon régiek a tetősíkablakok, akkor talán ideje újabbakat, modernebbeket beszerelni, amik jobb hőszigetelő képességgel rendelkeznek. Mindössze ennyi változtatással is komoly eredményeket érhet el, ami a fűtésszámlán is meg fog mutatkozni! A tetőablakcserét akár Ön is elvégezheti, azonban, ha biztos akar lenni a dolgában és ki akarja zárni a hiba lehetőségét, akkor érdemes inkább szakemberekre bízni a dolgot. A tetőablakcserének köszönhetően, többé nem kell attól tartania, hogy az utcát fűti. Konkrétan akár negyvenöt százalékkal is csökkentheti a hőveszteséget, tehát a fűtésre fordított energia nyolc százalékát meg lehet spórolni.

Természetesen a fenti számok, amolyan viszonyítási számok, ami azt jelenti, hogy a lakás méretétől függően változhatnak. Ma már olyan korszerű nyílászárók vannak, amik egyben esztétikus megjelenéssel is rendelkeznek. Ajánljuk még az árnyékolók használatát is, ugyanis ezáltal nem csak még esztétikusabbá tehető a tetőtéri ablak, de egyben a nyári hőségben némileg hűvösebb lehet általa, valamint télen melegebb lesz használatával. Viszont az nagyon fontos, hogy árnyékoló nélkül is jól kell teljesítenie a tetőtéri ablakoknak. A tetőtéri ablakcsere mindenképp jó ötlet!