Tudjunk meg minél többet a gránát almáról

A gránátalma története egészen Zeusz idejére vezethető vissza. Ciprus szigetén Aphrodité volt az, aki az első bokrokat elültette. Az istenek növénye a gránátalma nagyon nagy elismerésre tett szert, hiszen bő levű termés lévén felüdítette fogyasztóját. Ennyit a történetéről. A gránátalmát ma már nagyon sok területen hasznosítjuk mindennapi életünkben.

[wp_ad_camp_1]

Fogyaszthatjuk ételként, táplálék kiegészítőként, de még a kozmetikumok készítésére is felhasználják. Levéből szörpöket, szószokat és zseléket is készíthetünk. Indiában például sziruppá főzik, és főételekhez mártásként kínálják vagy köretnek.

A rengeteg C-vitamin, amely megtalálható benne igen hatékonyan segíthet a rákos megbetegedések esetén, illetve szívproblémák és cukorbetegség kezelésére. A porrá tört kérgét bélféregűzésre is hatékonyan alkalmazhatjuk. Ma már felfedezték, hogy igen hatásos sejtvédő antioxidáns. A kiváló egészségvédő és megelőző hatását a gyógyszeripar is kihasználja. Egy haifai kutatócsoport fedezte fel, hogy igen hatékonyan gyógyítható a gránátalma segítségével az érelmeszesedés. Más kutatás pedig bebizonyította, hogy fogyasztásával a káros koleszterinszint is csökkenthető.  Újabb kutatással azt is kimutatták, hogy az egyik legjobb és leghatékonyabb gyulladás gátló szer, amely valaha létezett.

Egyre több kutató figyelme fordul a gránátalma felé, hiszen évről, évre egyre több pozitív tulajdonsága kerül napvilágra, amely igen sokat segít az orvoslásban, az egészségmegőrzésben és a terápiás kezelésekben is.