Tudta Ön, hogy Olaszország Liguria tartományában a tengerszakasz szennyezett?

Manapság egyre többet hallani olyan strandokról, ahol sokan a szennyezett vizekbe fürdenek úgy, hogy talán nem is tudnak róla. Minden egyes nyaralás megszervezése előtt érdemes tájékozódni a strandolási lehetőségekről és érdemes akár utazási fórumokra is ellátogatni, hogy egy-egy úti beszámoló alapján jó döntéseket hozhassunk. Most éppen az olaszok vannak nagy bajban.

[wp_ad_camp_1]

Olaszország Liguria tartományában a Legambiente szervezet, amely környezetvédelemmel foglalkozik egy gyönyörű fekete zászlót adományozott a partszakasznak. 2012 nyarán június és augusztus között végezték el a cég szakértői a vizsgálatokat és megállapították, hogy egy közel 120 tengerszakasz szennyezett. A baktériumszint ezeken a helyeken a megengedett érték kétszerese volt. A 2012 év felmérései szerint a délen található Calabria és Campania szakaszok a legszennyezettebbek. A Legambiente természetesen arról is hírt szokott adni, hogy a hol a legtisztább a víz, így tette ezt most is.

Az idei év legtisztább partszakasza a szardíniai és a toszkán részen van. Ha megfontoljuk azt, amit a szakértők mondanak, akkor ezen a nyáron érdemesebb ezeket a részeket felkeresni nyaralás céljából.  Ha kisgyermekekkel utazunk, akkor az utazás igen sarkalatos pontja lehet a tengervíz minősége, hiszen a kicsikre mindig is fokozottabban oda kell figyelnünk! A tengerek strandjainak minősítése természetesen nem csak az olaszoknál, hanem például Horvátországban is megfigyelhető, így érdemes a horvát nyaralás előtt is alaposan tájékozódni a strandok vízminőségéről.