Vajon az almaecet egészségesebb, mint a többi fajta?

Minden háztartásban használnak ecetet. Rengeteg olyan recept van, amely e nélkül nem állná meg a helyét. Azonban van, aki túlságosan erősnek és markáns ízűnek tartja a hagyományos fajtát, és úgy gondolja, hogy csak elveszi vele az étel ízét. Ilyen esetekre használatos az almaecet!

[wp_ad_camp_1]

Ez sokkal barátságosabb, bársonyosabb ízű és aromájú, mint a hagyományos fajta. Ugyanúgy megkapható bármelyik szupermarketben, áruk sem tér el sokban egymástól. Hatásuk azonban igen! Az almaecetet sok helyen úgy is emlegetik, mint „életelixír”. Hogy miért? Mert rengeteg jótékony anyagot tartalmaz, amelyet a többi ecetfajta nem, vagy csak nagyon kis arányban. Ilyenek a kálium, a kalcium, a magnézium, a nátrium, a foszfor és a különböző enzimek. Jó hatással van a gyomorra és az emésztésre is, úgyhogy ha kímélni akarjuk ezt a létfontosságú szervünket, akkor tanácsosabb inkább ezt használni. Antioxidáns tartalma pozitív hatással van a bőrre és a fogyásban is szerepet játszhat. A magas vérnyomást és koleszterintartalmat is csökkenthetjük segítségével.

Azonban az ecetet nemcsak ételekhez, hanem tisztításra, sőt, szépségápolásra is használják. Az almaecet kimondottan jó hatással lehet a bőrre. Ha ilyen fürdőt készítünk, akkor sokkal feszesebb, ruganyosabb és szebb lesz majd a bőrünk, mint előtte. Egy teli kád vízhez elég, ha 150 ml almaecetet öntünk, már akkor is eléri a kívánt hatást. Furcsa, de a fajápolásban is kiemelt szerepet játszhat, ha tudjuk, hogyan és mikor használjuk. Miután samponnal jó alaposan átmostuk, majd leöblítettük, jöhet az ecet. Ha ezzel is átmossuk, akkor garantáltan szép, fényes és ápolt hajunk lesz majd, de vigyázat! 5-6 kanálnál több ecetet ne öntsünk a tisztálóvízhez, mert az már túl sok lesz, zsírosíthatja a hajat és átitathatja kellemetlen szaggal.