Vigyük gyermekünket nyáron vitorlástáborba

Azok a szülők, akik úgy gondolják, hogy gyermekük nyári kalandjait szívesen feldobnák a sporttal kapcsolatos táborozással, kiváló lehetőséget jelentenek a vitorlástáborok. A vitorlástáborok ma már Magyarország több városágban is elérhetőek és igazi, életre szóló kalandot jelentenek a csöppségeknek. Mielőtt még véglegesen kiválasztanánk a tábort érdemes alaposan körülnézni a lehetőségek között, hiszen számos olyan tábor is van, ahol a szülők a gyerekekkel együtt élvezhetik a sporttal teli nyári kalandot.

[wp_ad_camp_1]

A gyerekek a táborban megtanulják a vitorlázás elméletét, gyakran napközbeni vagy reggeli sportolásokkal is színesítik a programokat és az elmélet elsajátítása után jöhet csak a vízre szállás. A bentlakásos vagy napközis jelleggel működő táborok nagyon sok izgalmas programot kínálnak még a vitorlázáson kívül is, de ez igen eltérő lehet a különböző táboroztató végeknél. Most viszont térjünk vissza a vitorlás oktatáshoz.

A vitorlástábor célja, hogy a gyermek elsajátítsa a hajóvezetést, az alapvető kormány és vitorla manővereket és alapvető vízi ismeretekre és jártaságra is szert tegyen. A táborok során általában KALÓZ típusú kis vitorlásokon tanulnak a gyerekek. A vitorlástábor egyik alapfeltétele viszont az, hogy a gyermek mindenképpen biztos úszástudással rendelkezzen. Ha minden kitételnek megfelelünk és eldöntöttük, hogy együtt vagy külön szeretnénk pihenni gyermekünkkel akkor már el is lehet kezdeni a kutakodást neten! Nagyon reméljük, hogy szülő dönt a vitorlázás, mint sport mellett, hiszen ez egyben egy igen jó szórakozás is minden kisgyermek számára!