A dugulás sokszor házilag is kezelhető!

A mosogató és mosdó duguláselhárítása esetében mindenképp győződjünk először meg a szifon átjárhatóságáról! Ha már szétszedtük azt, akkor tisztítsuk is meg és szereljük össze, de csak óvatosa, a tömítésekre vigyázva. Ha ez nem segített, akkor alkalmazhatunk egy kevés lefolyó tisztítószert. Ezt éjszakára öntsünk a mosogatóba, illetve mosdóba, majd reggel egy nagy lábas forró vízzel öblítsük ki a csövet.

A kád és zuhanytálca duguláselhárítása is sokszor kivitelezhető lehet otthon. Ennek érdekében elsőként tisztítsuk meg a lefolyó nyílását, majd öntsünk némi lefolyó tisztítószert egy éjszakára a lefolyóba. Az ilyen dugulások megszüntetése érdekében használhatunk vízsugarazást is. Ekkor a zuhanyfej lecsavarozása után használjuk a hajlékony tusolócsövet. Kád esetén be kell fogni a túlfolyót.

A duguláselhárítás természetesen a padlóösszefolyó esetében is sokszor megoldható házilag. A padlóösszefolyónál szintén használhatjuk a fent említett módszereket, illetve, ha a padlóösszefolyónknak van műanyag bűzelzáró könyöke, vagy tisztító dugója, akkor alkalmazhatjuk a vízsugaras módszert is.

Ha semmi nem segített, a dugulás makacsul kitart, akkor nem kísérletezzen tovább, hívja a profi duguláselhárítás csapatot, mi segítünk!