Élvezd a Frankofón Filmnapokat Te is!

A Frankofón Filmnapok máris elkezdődtek, ugyanis a fesztivál február 28-tól máris látogatható egészen március 28-ig. A Frankofón Fesztivál eseménysorozata keretén belül ötven programmal várják a szervezők a közönséget, így majdnem negyven játék- és rövidfilmet mutatnak be az Uránia moziban, ahol most először, még versenybe is szállnak az alkotások egymással. Egy ilyen programot bűn lenne kihagyni, pár filmre mindenképp szakítsatok időt!

[wp_ad_camp_1]

Az egy hónapos programsorozat nem csak a filmekről szó, ugyanis a mozi mellett színházi előadások, koncertek, és irodalmi programok, valamint szemináriumok és előadások, gasztronómiai bemutatók is várják az érdeklődőket, de még nyelvtanulás is várja azokat akik vonzódnak a francia kultúrához. Az idei nagyszabású eseményen nem kevesebb, mint tizennégy ország vesz részt.

A programokat nem csak a fővárosban látogathatják az érdeklődők, ugyanis több vidéki nagyvárosban, köztük Debrecenben, Pécsett és Szegeden is megrendezik a fesztivált. Több film magyarországi premierje is most lesz látható. Többek között Guillaume Nicloux Az apáca című alkotását, Alexandre Castagnetti Szerelem a felhők felett című filmjét, illetve Albert Dupontel Kilenc hónap letöltendő című romantikus vígjátékát is most először láthatja a magyar közönség.

A fesztivál tehát igazi különlegességekkel várja az érdeklődőket, így lesznek olyan csemegék is, mint a rövidfilm-válogatások, egy különleges némafilm-koncert, vagy a Visszajárók című nagy sikerű francia tévésorozat vetítése. A sorozatról tudni kell, hogy tavaly megkapta a legjobb drámai sorozatért járó Emmy-díjat.